HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Svisker mot forstoppelse

Hvis du har forstoppelse kan det være på tide å se etter en metode for å lette fordøyelsen. Lær mer om svisker mot forstoppelse.

Svisker, nå offisielt kalt “tørkede plommer”, og sviskesaft er gode alternativer for å lindre forstoppelse og hjelpe deg å holde deg vanlig. Enda bedre, de hjelper kroppen din til å fungere på en rekke måter og kan til og med forhindre utbruddet av visse forhold.

Svisker og sviskesaft mot forstoppelse

Å spise svisker, eller tørkede plommer, kan lindre forstoppelse. I følge en studie kan tørkede plommer og deres derivater, som sviskesaft, forhindre forstoppelse og kan forhindre tykktarmskreft. Næringsstoffene som finnes i svisker kan også bidra til å kontrollere fedme, diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Forskning viser også at bruk av svisker og sviskesaft kan være mer effektivt enn andre forstoppelseslindrende metoder. En studie i alimentær farmakologi og terapeutikk sier at svisker fungerer enda bedre enn medisiner som inneholder psyllium. En annen studie sier at svisker skal brukes som førstelinjebehandling for forstoppelse.

En superfrukt

Svisker anses å være veldig bra for din generelle helse. Sviskejuice blir filtrert, så den har ikke det høye fiberinnholdet i tørkede svisker. Likevel er begge avføringsmidler på grunn av sitt høye sorbitolinnhold. Tørkede plommer inneholder også:

  • jern, som hjelper til med å forhindre anemi
  • kalium, som hjelper til med sunt blodtrykk
  • sukker kombinert med løselig fiber, som gir vedvarende energi
  • fenolforbindelser, som hjelper til med å forhindre kroniske sykdommer
  • bor, som kan bidra til å forhindre osteoporose

Relaterte artikler:

Magnesium mot forstoppelse

Hva hjelper mot forstoppelse

Om forfatteren

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet