HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Svimmel under trening

Å være svimmel under trening kan være forårsaket av en rekke faktorer. Lær mer om årsaker til svimmelhet under trening.

Svimmel under trening

Svimmelhet er et av de vanskeligste symptomene å tolke, fordi det kan være forårsaket av en rekke ting, både alvorlige og mindre alvorlige. Svimmel under trening kan bare være et tegn på at du er dehydrert. Sørg for at du drikker nok vann gjennom dagen (som betyr minst åtte glass) i tillegg til at du drikker når du trener for å erstatte væsker du svetter ut. Svimmelhet under trening kan også være forårsaket av at du tar i for hardt. Det er bra å presse deg selv når du trener, men det er ikke lurt å trene så hardt at du blir svimmel. Prøv å trene med lavere intensitet for å se om det løser problemet.

Hjerteproblemer

Svimmelhet under en trening signalisere et underliggende hjerteproblem, hvorav den ene er en unormal rytme, kalt en arytmi. Det finnes en rekke typer arytmier. Noen får hjertet til å slå for sakte eller for fort, mens andre gjør rytmen uregelmessig. Arytmier kan være forårsaket av et strukturelt problem, hjertesykdom eller til og med en elektrolyttubalanse som følge av dehydrering eller dårlig kosthold. Noen ganger kan anstrengelse være den eneste gangen du får disse symptomene.

Avhengig av type behandles arytmier med reseptbelagte medisiner eller kirurgi for å implantere en pacemaker. Et annet alternativ er en prosedyre som kalles kateterablasjon, der en serie fleksible ledninger settes inn i armen, øvre lår eller nakke og føres inn i hjertet ditt. Deretter sendes radiobølger gjennom ledningene for å ødelegge hjertevevet som kan forårsake problemet. Noen mindre alvorlige arytmier kan håndteres med det som kalles vagale manøvrer, som er øvelser som å hoste eller holde pusten. Utført på riktig måte, kan dette faktisk bidra til å få hjertet ditt tilbake til en mer jevn hjerterytme.

Når du bør kontakte lege

Hvis du blir svimmel selv under lett trening, må oppsøke legen din. Å føle svimmelhet når du trener kan være relatert til treningsindusert astma. Dette fører vanligvis til pustebesvær eller tetthet i brystet, men hvis disse symptomene er milde nok, vil du kanskje ikke legge merke til dem (du trener jo, tross alt.) For det kan legen din teste pustestyrken og foreskrive en inhalator som skal brukes før du starter å trene.

Relaterte artikler:

Svimmel i flere dager

Akutt svimmel og kvalm

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet