Svimmel og nummen i kroppen

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

At du er svimmel og nummen i kroppen, kan indikere mer alvorlige underliggende årsaker, spesielt dersom symptomene vedvarer over tid.

Svimmel og nummen i kroppen

Det kan være normalt å føle seg litt svimmel når du er ferdig med en krevende trening eller reiser deg opp fra stolen litt for fort, men hvis fortsetter å være svimmel utover dagen, kan det indikere noe mer alvorlig.

Svimmelhet kan få deg til å føle deg ustabil. Det kan skje når det er problemer med sanseorganer (spesielt øynene og ørene), og det kan til og med føre til besvimelse, kvalme og oppkast. Det er et symptom på mange lidelser, noe som gjør spekteret av potensielle årsaker til svimmelhet ganske stort. Å ha sporadisk svimmelhet er ganske vanlig, men hvis du merker kroniske episoder eller svimmelheten varer i betydelig tid, snakk med legen din. Her er noen av årsakene til svimmelhet å være oppmerksom på.

Dårlig sirkulasjon

Dårlig blodsirkulasjon til hjernen din kan forårsake symptomer på svimmelhet, svakhet, at du er nummen i kroppen og har prikking. Hvis hjernen får for lite oksygen og næringsstoffer ved en reduksjon i blodstrømmen, kan disse symptomene komme raskt.

Underliggende hjerteforhold kan være årsaken til at hjernen din ikke får nok blod. Eller i sjeldne tilfeller kan svimmelhet være et symptom på et såkalt “minislag” eller forbigående iskemisk angrep, der blodstrømmen til hjernen midlertidig blokkeres. Andre symptomer inkluderer svakhet på den ene siden av ansiktet eller kroppen, alvorlig, plutselig hodepine og tåkesyn.

Selv om symptomene bare varer noen minutter, kan de indikere risiko for et fremtidig hjerneslag. Kontakt en lege hvis du opplever svimmelhetsanfall med andre symptomer for å avgjøre om du er i faresonen. Det kan foreskrives blodfortynnende for å forhindre koagulater, sier han.

Nevrologiske forhold

Enkelte nevrologiske tilstander, som Parkinsons og multippel sklerose, kan forårsake svimmelhet. Svimmelhet kan forekomme hos personer med Parkinsons som et resultat av lavt blodtrykk, enten på grunn av sykdommen i seg selv eller medisiner som brukes til å behandle den. MS er preget av følelser som nummenhet, prikking og svakhet. Svimmelhet, eller rettere sagt en episode av svimmelhet, kan forekomme hos de med MS, noe som får dem til å føle seg i ubalanse med svimmelhet.

Når du skal søke legehjelp

Hvis svimmelheten din kommer med vedvarende hodepine eller oppkast, nakkesmerter, feber, tåkesyn, problemer med å høre og snakke, nummenhet i lemmene, bevissthetstap eller brystsmerter, er det på tide å ringe legen din.

Relaterte artikler:

Lavt blodsukker svimmel

Svimmel når jeg ligger

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar