Sunt å gå tur

S

Sunt å gå tur. Å gå tur kan både være sunn og effektiv trening der du varierer med hvor du går tur og med hvilken intensitet.

Å gå turer er sunt

Terskelen for å komme seg ut og bevege seg vil være mye lavere enn mer krevende treningsformer, som det å jogge. Å gå tur er sunt fordi du holder kroppen i bevegelse, og vil i varierende grad være god trening som gir deg overskudd og rekke helsefordeler. Hvis du vil ha enda bedre treningseffekt av å gå turer, kan du variere med hvilket terreng du går turer i, og veksle på med hvilken intensitet du går turer.

Sunt å gå tur med vekslende intensitet

Å gå tur som trening med best mulig effekt, kan være enkelt. Det du trenger å gjøre er å øke farten i perioder, og variere med hvilke løyper du går i. Du skal fortsette å gå rolige turer i løypene du går, men prøve å legge inn noen nye løyper du kan gå, og noen av dem kan være litt mer krevende med tanke på hvor kuperte de er. I slike løyper vil pulsen naturlig gå opp i motbakkene. Da får du den variasjonen i intensitet du ønsker deg. Ønsker du å variere med hvilken intensitet du går med i flate og lite krevende løyper, kan det være så enkelt som å øke tempoet i perioder, eller hele gåturen om ønskelig.

Sunt å gå tur i motbakke

Å gå i motbakke kan være en form for motbakkeintervall, som effektivt og raskt vil få opp pulsen din. Du vil ganske raskt merke en formstigning, dersom du trener på denne måten 1-2 ganger i uka, i tillegg til rolige gåturer. Kanskje kan denne måten være en overgang til å jogge, eller ikke. Uansett så vil dette være effektiv trening.

Sunt å gå tur

Når du øker intensiteten på noen av gåturene dine i løpet av en uke, er det viktig at du ikke trener med for høy intensitet. Å trene med høyere intensitet skal ikke ødelegge gleden du har av å gå tur. Ta utgangspunkt i eget formnivå før du bestemmer deg for å øke intensiteten, og ikke trene med enn høyere intensitet enn at det er lystbetont og du har full kontroll.

Relaterte artikler:

Gå tur som trening

Effekt av å gå tur

Forfatter

Legg inn kommentar

Spurt Av Spurt

Spurt.no er et nettsted der du finner det aller meste av artikler om løping og trening. Du finner også artikler om motivasjon, og en rekke kalkulatorer du kan bruke når du trener.

Terje Lien

Terje Lien deler av sine erfaringer med løping og trening.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss! info@spurt.no

Siste innlegg