ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Smakfulle og saftige rundstykker med havre. Lag sunne rundstykker med lite kalorier!
Tidsbruk: 2 timer og 25 minutter
Serveringer: 12
Ingredienser
- 1 1/4 kopp speltmel
- 1 1/4 kopp havregryn
- 1 ss sukker
- 3 t ts salt
- 1 ss tørrgjær
- 1⁄4 kopp varmt vann
- 2⁄3 kopp lettrømme
- 1⁄4 kopp lettmelk
- 1 egg
- 2 ss smør
Slik gjør du
- Blande lunkent vann og gjær i en liten bolle, rør og la stå å hvile i 10 minutter.
- I en stor bolle kombiner du mel, sukker og salt. I en liten kasserolle 11/2 ss smør, rømme og melk, og bare knapt varme den til smøret er smelte. La stå i noen minutter.
- Tilsett gjærblandingen i rømmeblandingen og rør forsiktig.
- Tilsett den våte blandingen i melblandingen og bland i en foodprosessor i noen minutter.
- Tilsett egget. Elte blandingen for å lage en myk litt klissete deig. Tilsett ekstra mel etter behov.
- Ha deigen over på en lett melet overflate og elte i 6-7 omganger.
- Spray en bolle med olje og legg deigen i bollen og dekk tett til for å heve i 1 time.
- Forme rundstykker av deigen og la de stå og heve på en bakepanne i 30 minutter. Dekk til med et håndkle.
- Sett rundstykkene på en rist midt i ovnen, i en forvarmet ovn som holder 190 grader.
- Stekes i 22-25 minutter til de er gyllenbrune.
food.com
Relaterte artikler:
Lavkarborundstykker med havregryn
Lavkarborundstykker med cottage cheese
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |