Sunne muffins uten sukker

Sunne muffins med lavt fettinnhold og uten sukker som smaker like godt som de ser ut. De holder seg i en lufttett beholder i opptil 3 dager, eller fryser i opptil en måned. Lær mer om hvordan lage sunne muffins uten sukker.

Næringsinnhold

  • kcal: 202
  • fett: 5 gram
  • mettet fett: 0,8 gram
  • karbohydrater: 36 gram
  • sukker: 14 gram
  • fiber: 2 gram
  • protein: 5 gram
  • salt: 0,59 gram

Ingredienser

  • 300 gram selvhevende mel
  • 1 ts bikarbonat brus
  • 50 gram grøthavre, pluss 1 ss til topping
  • 2 mellomstore bananer, jo mer modne jo bedre
  • 284 ml kartong kjernemelk
  • 5 ss lett olivenolje
  • 2 eggehviter
  • 150 gram blåbær

Relatert: Sunne muffins uten egg

Slik lager du sunne muffins uten sukker

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180C/vifte 160C og kle en 12-hulls muffinsform med papirmuffinsform. Ha mel og bikarbonat i en stor bolle. Bland deretter i resten med melet og 50 gram havre. Lag en brønn i midten. Mos bananene i en separat bolle til de er nesten jevne. Rør kjernemelk, olje og eggehviter inn i den moste bananen til den er jevn.

Trinn 2

Hell den flytende blandingen i brønnen og rør raskt med en tresleiv. Blandingen vil se klumpete ut og kan ha den merkelige flekket av mel fortsatt synlig, men ikke bli fristet til å blande for mye. Ha i blåbærene og rør det bare en gang til. Fordel blandingen mellom muffinsformene – de blir ganske fulle – dryss deretter toppene med den siste spiseskjeen av havre. Stekes i 18-20 minutter til de er hevet og mørk gyllen. Avkjøles i 5 minutter på brettet før du løfter ut på en rist for å avkjøle helt.

Relatert: Sunne matmuffins til barn

Referanser

Om forfatteren