20-50% RABATT!


HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Sunne middager for å gå ned i vekt

Alle kalorier er like, men ulike matvarer kan ha enormt forskjellige effekter på sult, hormoner og antall kalorier du forbrenner.

Mat til sunne middager for å gå ned i vekt

Her er de 20 mest vekttapvennlige matvarene på jorden som støttes av vitenskap.

Egg

Egg er veldig mettende og næringstette. Sammenlignet med raffinerte karbohydrater som bagels, kan egg undertrykke appetitten senere på dagen og kan til og med fremme vekttap.

Bladgrønnsaker

Bladgrønnsaker er et utmerket tillegg til vekttap dietten. Ikke bare er de kalorifattige, men også fiberrike som hjelper deg med å føle deg mett.

Laks

Laks inneholder både protein og omega-3 fettsyrer, noe som gjør det til et godt valg for et sunt vekttap.

Grønnsaker

Grønnsaker har lite kalorier, men har mye fiber og næringsstoffer. Å legge dem til kostholdet ditt er ikke bare en utmerket vekttapstrategi, men det kan også forbedre din generelle helse.

Magert kjøtt

Å spise ubehandlet, magert kjøtt er en utmerket måte å øke proteininntaket ditt. Å bytte ut noen av karbohydrater eller fett i kostholdet ditt med protein kan gjøre det lettere for deg å miste overflødig fett.

Kokte poteter

Kokte poteter er blant de mest fyllende matvarene. De er spesielt flinke til å redusere appetitten og potensielt dempe matinntaket senere på dagen.

Tunfisk

Tunfisk er en utmerket, mager kilde til protein av høy kvalitet. Bytte andre makronæringsstoffer, for eksempel karbohydrater eller fett, med protein er en effektiv vekttapstrategi på et kaloribegrenset kosthold.

Bønner og belgfrukter

Bønner og belgfrukter er et godt tillegg til vekttap dietten din. De har både mye protein og fiber, og bidrar til følelser av fylde og lavere kaloriinntak.

Supper

Supper kan være en effektiv del av et vekttap kosthold. Deres høye vanninnhold gjør dem veldig mettende. Forsøk imidlertid å unngå kremete eller fete supper.

Meieriprodukter

Å spise magre meieriprodukter, som cottage cheese, er en av de beste måtene å få i seg mer protein uten å øke kaloriinntaket betydelig.

Avokado

Avokado er et godt eksempel på en sunn fettkilde du kan inkludere i kostholdet ditt mens du prøver å gå ned i vekt. Bare sørg for å holde inntaket moderat.

Eplecidereddik

Å legge eplecidereddik til grønnsakssalaten din kan bidra til å dempe appetitten, og potensielt føre til større vekttap.

Nøtter

Nøtter kan gi et sunt tilskudd til et effektivt vekttap kosthold når de konsumeres i moderasjon.

Hele korn

Du bør unngå raffinerte korn hvis du prøver å gå ned i vekt. Velg hele korn i stedet – de er mye høyere i fiber og andre næringsstoffer.

Chili

Å spise krydret mat som inneholder chilipepper kan redusere appetitten midlertidig og til og med øke fettforbrenningen. Imidlertid ser toleranse ut til å bygge seg opp hos de som spiser chili regelmessig.

Frukt

Selv om frukt inneholder litt sukker, kan du enkelt inkludere dem på et vekttap kosthold. De har mye fiber, antioksidanter og forskjellige næringsstoffer som reduserer økningen av blodsukkeret etter måltider.

Grapefrukt

Studier indikerer at grapefrukt kan undertrykke appetitten og redusere kaloriinntaket når det spises før måltider. Det er verdt et forsøk hvis du vil gå ned i vekt.

Chiafrø

Chiafrø er veldig fiberrike, noe som fyller deg og reduserer appetitten. Av denne grunn kan de være nyttige på et vekttap kosthold.

Kokosnøttolje

Kokosnøttolje inneholder mellomkjedede triglyserider (MCT) som kan øke mettheten etter måltider. MCT oljetilskudd er enda mer effektive.

Yoghurt naturell

Probiotisk yoghurt kan øke fordøyelseshelsen din. Vurder å legge det til i vekttap dietten, men sørg for å unngå produkter som inneholder tilsatt sukker.

Relaterte artikler:

Gode grunner til å spise grønnsaker

Frukt med lavt sukkerinnhold

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

HELGE

KUPP!

20-50% RABATT!

HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE