HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Sunne kanelboller

Lær hvordan du med denne enkle oppskriften kan lage saftige og sunne kanelboller.

Næringsinnhold

  • Kalorier: 347
  • Fett: 15 gram
  • Karbohydrater: 47 gram
  • Fiber: 5 gram
  • Sukker: 12 gram
  • Protein: 7 gram

Ingredienser

til 12 kanelboller

Deig

  • 2 kopper mandelmelk (480 ml), skal være varm å ta på
  • ½ kopp kokosnøttolje (100 gram), smeltet
  • ¼ kopp brunt sukker (55 gram)
  • 1 pakke tørrgjær
  • 4 ½ kopp fullkornsmel (515 gram)
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts salt

Fyll

  • ½ kopp eplesaus (125 gram)
  • ½ kopp lysebrunt sukker (55 gram)
  • 2 ss kanel

Glasur

  • Lett kremost (110 gram), mykgjort
  • 2 ss kokosnøttolje, smeltet
  • 2 ss mandelmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss lønnesirup
  1. Smør en langpanne, eller bruk bakepapir.
  2. I en stor bolle, visp sammen mandelmelk, smeltet kokosnøttolje og sukker. Blandingen skal være 37 ° C. La det avkjøles litt hvis det er varmere.
  3. Dryss gjæren jevnt over den varme blandingen og bland det godt sammen i 5 minutter.
  4. Tilsett 460 gram fullkornsmel i melkeblandingen, og bland med en tresleiv til den godt blandet.
  5. Dekk bollen med et håndkle eller plastfolie og sett det på et varmt sted for å heve i 1 time.
  6. Forvarm ovnen til 180 ° C.
  7. I en liten bolle blandes eplemaus, brunt sukker og kanel, og rør for å blande. Settes til side.
  8. Fjern håndkleet og tilsett gjenværende hvetemel, bakepulver og salt. Rør godt og vend deretter ut på en godt melet overflate.
  9. Elt deigen lett til deigen bare mister klebrigheten og ikke fester seg til overflaten. Pass på at du ikke bruker for mye mel.
  10. Rull deigen ut i et stort rektangel, omtrent 1 centimeter tykt.
  11. Fordel fyllblandingen jevnt over den utrullede deigen, og spre den helt til kantene.
  12. Rull deigen forsiktig i en stor pølse og skjær den i 3 cm store biter.
  13. Legg kanelbollene i den smurte kakefatet, la det være litt mellomrom mellom dem, og stek i 30 minutter.
  14. Mens kanelbollene bakes, forbered glasuren. I en mellomstor mikseskål, visp sammen den lette kremosten, kokosnøttolje, vaniljeekstrakt, mandelmelk og lønnesirup, til den er glatt.
  15. Ta ut kanelbollene fra ovnen og la det avkjøles i pannen i minst 15 minutter. Når den er avkjølt, fjerner du den fra pannen og har glasur over kanelbollene før servering.

Relaterte artikler:

Sunne boller

Sunne cookies

Om forfatteren

Av Spurt