Lær hvordan du med denne enkle oppskriften kan lage saftige og sunne kanelboller.
Næringsinnhold
- Kalorier: 347
- Fett: 15 gram
- Karbohydrater: 47 gram
- Fiber: 5 gram
- Sukker: 12 gram
- Protein: 7 gram
Ingredienser
til 12 kanelboller
Deig
- 2 kopper mandelmelk (480 ml), skal være varm å ta på
- ½ kopp kokosnøttolje (100 gram), smeltet
- ¼ kopp brunt sukker (55 gram)
- 1 pakke tørrgjær
- 4 ½ kopp fullkornsmel (515 gram)
- 1 ts bakepulver
- 2 ts salt
Fyll
- ½ kopp eplesaus (125 gram)
- ½ kopp lysebrunt sukker (55 gram)
- 2 ss kanel
Glasur
- Lett kremost (110 gram), mykgjort
- 2 ss kokosnøttolje, smeltet
- 2 ss mandelmelk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss lønnesirup
- Smør en langpanne, eller bruk bakepapir.
- I en stor bolle, visp sammen mandelmelk, smeltet kokosnøttolje og sukker. Blandingen skal være 37 ° C. La det avkjøles litt hvis det er varmere.
- Dryss gjæren jevnt over den varme blandingen og bland det godt sammen i 5 minutter.
- Tilsett 460 gram fullkornsmel i melkeblandingen, og bland med en tresleiv til den godt blandet.
- Dekk bollen med et håndkle eller plastfolie og sett det på et varmt sted for å heve i 1 time.
- Forvarm ovnen til 180 ° C.
- I en liten bolle blandes eplemaus, brunt sukker og kanel, og rør for å blande. Settes til side.
- Fjern håndkleet og tilsett gjenværende hvetemel, bakepulver og salt. Rør godt og vend deretter ut på en godt melet overflate.
- Elt deigen lett til deigen bare mister klebrigheten og ikke fester seg til overflaten. Pass på at du ikke bruker for mye mel.
- Rull deigen ut i et stort rektangel, omtrent 1 centimeter tykt.
- Fordel fyllblandingen jevnt over den utrullede deigen, og spre den helt til kantene.
- Rull deigen forsiktig i en stor pølse og skjær den i 3 cm store biter.
- Legg kanelbollene i den smurte kakefatet, la det være litt mellomrom mellom dem, og stek i 30 minutter.
- Mens kanelbollene bakes, forbered glasuren. I en mellomstor mikseskål, visp sammen den lette kremosten, kokosnøttolje, vaniljeekstrakt, mandelmelk og lønnesirup, til den er glatt.
- Ta ut kanelbollene fra ovnen og la det avkjøles i pannen i minst 15 minutter. Når den er avkjølt, fjerner du den fra pannen og har glasur over kanelbollene før servering.
Relaterte artikler: