Sunne frokostpannekaker

Disse enkle, sunne pannekakene får sin luftige tekstur fra piskede eggehviter. Topp dem med friske bær og litt yoghurt.

Næringsinnhold

  • kcal: 53
  • fett: 1 gram
  • mettet fett: 0,3 gram
  • karbohydrater: 8 gram
  • sukker: 0,8 gram
  • fiber: 0,4 gram
  • protein: 3 gram
  • salt: 0,1 gram

Ingredienser

  • 50 gram selvhevende mel
  • 50 gram fullkornsmel eller fullkornsmel
  • 2 små egg, skilt
  • 150 ml skummet melk
  • friske bær og yoghurt med lite fett

Relatert: Veganske bananpannekaker

Slik gjør du

Trinn 1

Sikt mel i en bolle.. Tilsett eggeplommer og en skvett melk og rør til en tykk pasta. Tilsett den resterende melken litt av gangen, slik at du ikke lager klumper i røren.

Trinn 2

Visp eggehvitene til den er stiv, og ha det deretter forsiktig inn i røren – prøv å ikke presse ut all luften.

Relatert: Sunne pannekaker uten egg

Trinn 3

Stekes i en panne med litt smør på middels varme, og hell i nok røre til å lage en pannekake på ca. 10 cm. Stekes i underkant av et minutt til bobler begynner å dukke opp på overflaten og kantene ser litt tørre ut. Snu forsiktig pannekaken. Hvis det er litt vått på toppen, kan det sprute utover litt røre mens du gjør det. La den i så fall steke litt lenger før du vender den. Hold de stekte pannekakene varme mens du steker resten. Serveres med friske bær og yoghurt.

Om forfatteren