HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Sunne brownies

Vet du hemmeligheten bak saftige brownies? Ikke stek dem for mye, og ha et lag med karamell eller sjokolade fylt med flytende karamell eller ganache for å tilsette fuktighet.

Næringsinnhold

  • kcal: 196
  • fett: 10 gram
  • mettet fett: 6 gram
  • karbohydrater: 23 gram
  • sukker: 17 gram
  • fiber: 1 gram
  • protein: 3 gram
  • salt: 0,2 gram

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 75 gram lyst, mykt brunt sukker
  • 150 gram vanlig sjokolade, i biter
  • 1 ss gyllen sirup
  • 3 egg
  • 125 gram gyllent strøsukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150 gram vanlig mel
  • ½ ts bakepulver
  • 3 ss kakaopulver, pluss mer til topping
  • 4-6 ss dulce de leche, karamell eller sjokoladehasselnøttpålegg

Trinn 1

Varm opp ovnen til 180C / 160C med varmluft. Dekk en 20 cm firkantet bakeform med bakepapir. Smelt smøret, brunt sukker, sjokolade og gyllen sirup forsiktig sammen på svak varme til det er glatt. Fjern pannen fra varmen.

Trinn 2

Pisk sammen eggene og strøsukkeret i en stor bolle til de er lette og luftige – dette tar noen minutter og er verdt å gjøre grundig. Tilsett vaniljeekstrakt, sikt deretter over melet, bakepulveret og kakaopulveret og tilsett sjokoladeblandingen. Rør alt sammen raskt og øs halvparten av blandingen i formen. Ha over skjeer med karamell eller sjokoladehasselnøttpålegg og øs så resten av brownieblandingen over toppen. Tilsett flere skjeer karamell eller sjokoladepålegg, om øsnkelig, og stek i 30 minutter. Toppen av blandingen skal nå være satt og litt sprukket.

Trinn 3

Ta ut fra ovnen og la det avkjøles helt før du skjærer den i firkanter. Dryss med kakao eller melis på toppen, om ønskelig, eller hvis du serverer som dessert, øs på med mer karamell.

Relaterte artikler:

Sunne sjokolademuffins

Sunne cookies

Om forfatteren

Av Spurt