Sunne bounty

Disse er gluten-, meieri-, egg-, allergenfrie med uraffinert sukker, de er også rå og veganske. Lær hvordan du skal lage sunne bounty.

Innhold i denne artikkelen

Ingredienser

Kokosfyll:

  • En kopp kokosmelk
  • Fire spiseskjeer lønnesirup
  • Tre spiseskjeer kokosolje
  • To kopper tørket kokosnøtt
  • En klype salt

Sjokoladebelegg:

  • En kopp kokosmelk
  • Fire spiseskjeer lønnesirup
  • Tre spiseskjeer kokosolje
  • To kopper tørket kokosnøtt
  • En klype salt
  • En kopp kokosolje
  • 1/2 kopp kakaopulver
  • To spiseskjeer lønnesirup

Slik gjør du

Trinn 1

Tilsett alle ingrediensene til kokosfyllet i en kjele på svak varme og pass på at det hele er blandet. Sukkeret fra sirupen skal begynne å boble opp og det er dette som gjør at fyllet holder sammen.

Trinn 2

Hell deretter i et brett med matfilm. Pass på at blandingen er jevnt fordelt og komprimert ned slik at barene virkelig holder sammen. Sett i fryseren i et par timer.

Trinn 3

Etter at kokosfyllet har fryst en liten stund – begynn å lage sjokoladetrekket. Bland alle ingrediensene sammen på lav varme og flytt deretter til den ene siden. La sjokoladen avkjøles litt slik at den blir tykkere. Dette vil gi barene et penere belegg.

Trinn 4

Ta kokosfyllet ut av fryseren og skjær i barer/firkantede former. Jo kaldere jo enklere er å skjære barene, og det vil også være enklere å dyppe dem i sjokoladen.

Trinn 5

Dypp barene helt i sjokoladebelegget og legg dem på et bakepapir for å tørke. De skal stivne ganske raskt når den varme sjokoladen kommer på den kalde kokosbaren. Ha dem i kjøleskapet eller fryseren slik at de stivner helt – så er de klare til å serveres og spises når du måtte ønske.

Relaterte artikler:

Fristende lavkarbo bounty

Lavkarbo kake med ostekrem

Referanser

Om forfatteren