HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Sunne boller

Disse hjemmelagde bollene er næringsrike og sunne. Den enkle oppskriften gir deg 10 smakfulle boller.

Ingredienser

  • 250 gram vann
  • 6 gram fersk gjær
  • 400 gram mel
  • 60 gram müsli
  • 8 gram salt

Slik gjør du

  1. I en bolle blandes gjæren med vann.
  2. Tilsett melet og start eltingen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin på lav hastighet i 3 minutter. Rør inn müslien og salt mens du elter.
  3. Dekk bollen med et fuktig håndkle og la hvile i 30 minutter i romtemperatur.
  4. På en melet arbeidsflate legger du deigen og deler deigen i 10 biter på omtrent 60 gram hver. Form baller ved å rulle dem mot underlaget.
  5. Legg bollenen på en langpanne dekket med bakepapir, og la dem etterheve i 30 minutter.
  6. Pensle bollen med egg blandet med litt vann.
  7. Forvarm ovnen til 225° C og stek bollene i 15-20 minutter, eller til de er gyllenbrune.
  8. La bollene avkjøles på en rist.

Relaterte artikler:

Sunne cookies

Vegansk pavlova

Om forfatteren

Av Spurt