Disse hjemmelagde bollene er næringsrike og sunne. Den enkle oppskriften gir deg 10 smakfulle boller.
Ingredienser
- 250 gram vann
- 6 gram fersk gjær
- 400 gram mel
- 60 gram müsli
- 8 gram salt
Slik gjør du
- I en bolle blandes gjæren med vann.
- Tilsett melet og start eltingen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin på lav hastighet i 3 minutter. Rør inn müslien og salt mens du elter.
- Dekk bollen med et fuktig håndkle og la hvile i 30 minutter i romtemperatur.
- På en melet arbeidsflate legger du deigen og deler deigen i 10 biter på omtrent 60 gram hver. Form baller ved å rulle dem mot underlaget.
- Legg bollenen på en langpanne dekket med bakepapir, og la dem etterheve i 30 minutter.
- Pensle bollen med egg blandet med litt vann.
- Forvarm ovnen til 225° C og stek bollene i 15-20 minutter, eller til de er gyllenbrune.
- La bollene avkjøles på en rist.
Relaterte artikler: