HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Sunne amerikanske pannekaker

Enkle, amerikanske pannekaker som er perfekte til frokost eller brunsj. Topp pannekakene med noe søtt som frukt, syltetøy, sirup eller bacon.

Næringsinnhold

  • kcal: 356
  • fett: 13 gram
  • mettet fett: 6 gram
  • karbohydrater: 46 gram
  • sukker: 8 gram
  • fiber: 2 gram
  • protein: 13 gram
  • salt: 1,25 gram

Ingredienser

  • 200 gram selvhevende mel
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ss gyllen strøsukker
  • 3 store egg
  • 25 gram smeltet smør, pluss ekstra til matlaging
  • 200 ml melk
  • vegetabilsk olje, til matlaging

For servering

  • lønnesirup
  • pålegg etter eget valg, som stekt bacon, sjokoladeflis, blåbær eller peanøttsmør og syltetøy

Slik gjør du

Trinn 1

Bland 200 gram selvhevende mel, 1 ½ ts bakepulver, 1 ss strøsukker og en klype salt sammen i en stor bolle.

Trinn 2

Lag en brønn i midten av de tørre ingrediensene med baksiden av skjeen, og tilsett deretter 3 store egg, 25 gram smeltet smør og 200 ml melk.

Trinn 3

Pisk sammen enten med en ballongvisp eller kjøkkenmaskin til røren er glatt og uten klumper. Hell deretter røren i et litermål.

Trinn 4

Varm opp en liten smørklatt i en stor stekepanne som ikke kleber, på middels varme. Når smøret er smeltet, hell i røren, til ca 8 cm pannekaker. Forsikre deg om at du ikke legger pannekakene for tett sammen. Stek pannekakene på den ene siden i omtrent 1-2 minutter, eller til mange små bobler begynner å dukke opp på overflaten. Vend pannekakene og stek i ytterligere et minutt på den andre siden.

Trinn 5

Server pannekakene dine stablet opp på en tallerken sammen med tilbehør.

Relaterte artikler:

Sunne frokostpannekaker

Sunne kanelboller

Om forfatteren

Av Spurt