Sunn snacks på kvelden

0
21
Sunn snacks på kvelden
Foto: Jakub Kapusnak - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Du har lyst på noe om kvelden, og utfordringen er å finne ut hva du kan spise som er raskt, velsmakende og ikke får deg opp i vekt. Lær mer om sunn snacks du kan spise om kvelden.

Det er forskning som viser at å spise for sent på kvelden kan gjøre vektkontroll vanskeligere. Heldigvis, hvis du er virkelig sulten, er en liten, næringsrik matbit under 200 kalorier generelt bra om kvelden. Noen snacks inneholder til og med forbindelser som kan hjelpe deg med å sove bedre.

Her er 15 gode og sunne snacks du kan spise om kvelden med god samvittighet.

Kirsebær

Kirsebær og deres juice er en ideell matbit sent på kvelden, siden studier antyder at de kan hjelpe deg med å sove bedre. Åtte gram (240 ml) 100% kirsebærjuice eller en tredjedel kopp (40 gram) tørkede kirsebær har rundt 140 kalorier.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

Banan med mandelsmør

Snacking på en banan dyppet i mandelsmør kan bidra til å øke kroppens melatoninnivå for å støtte en god natts søvn – alt dette med bare 165 kalorier.

Kiwi

Kiwi er en lett, tilfredsstillende matbit som er rik på vitamin C. To skrelte kiwier inneholder bare 93 kalorier. De er også en naturlig kilde til serotonin, som fremmer avslapning og hjelper med å dempe appetitten.

Pistasjenøtter

En håndfull, eller 28 gram, med skallede pistasjenøtter gir like mye søvnfremmende melatonin som et kosttilskudd, med bare 160 kalorier.

Proteinsmoothie

En melkebasert smoothie gir protein til muskelreparasjon og tryptofan, som brukes til å lage søvnfremmende hjernekjemikalier. 240 ml smoothie med melk med lite fett og ananas inneholder bare 160 kalorier.

Goji-bær

Gojibær er en antioksidantrik matbit, som kan hjelpe med god søvn. En fjerdedel kopp (40 gram) av disse smakfulle, tørkede bærene gir bare 150 kalorier.

Kjeks og ost

Kombinasjonen av protein fra ost og karbohydrater fra kjeks støtter stabile blodsukkernivåer og produksjon av søvnstøttende hjernekjemikalier. I tillegg gir 4 kjeks og en ostebit (28 gram) med redusert fett bare 150 kalorier.

Havregrøt

Omtrent alt kokt fullkorn kan kombineres med melk eller annet pålegg for en sunn matbit sent på kvelden. Melatonin i korn som havre og bygg gir bedre søvn, og en 3/4 kopp (175 gram) kokt havregryn laget med vann har bare 124 kalorier.

Nøtteblanding

Noen nøtteblandinger inneholder søvnfremmende melatonin. En fjerdedel-kopp (38 gram) servering gir i gjennomsnitt 173 kalorier, avhengig av nøtteblandingen. ikke spis for mye, for å unngå overflødige kalorier.

Yoghurt

Yoghurt er en god proteinkilde, som hjelper til med å dempe sulten. Den er også rik på kalsium, som har vært knyttet til bedre søvn. En 170 gram yoghurt med vanlig, fettfri, naturell yoghurt har bare 94 kalorier.

Fullkorns wrap

En liten, fullkorns tortillalefse er en en sunn matbit med bare 94 kalorier. Bare legg til næringsrikt fyll, som hummus eller kyllingbryst som er til overs, og nyt det.

Gresskarfrø

Gresskarfrø er rike på magnesium og tryptofan, noe som kan bidra til å støtte søvn, spesielt når de spises sammen med karbohydrater, for eksempel rosiner eller frisk frukt. En 28 gram servering av gresskarfrø har 146 kalorier.

Edamame

Grønne soyabønner, kjent som edamame, er en god proteinkilde, inkludert aminosyren tryptofan. Kjøp dem ferske, frosne eller tørrstekte. En halv kopp (113 gram) fersk edamame har 150 kalorier, mens tørrstekt edamame inneholder mer kalorier.

Egg

Egg er raske å lage mat og en god proteinkilde, noe som hjelper å dempe sulten. Ett stort egg har bare 72 kalorier.

Jordbær og Brie

Friske jordbær er gode når du vil ha en visuelt tilfredsstillende, stor servering med få kalorier. Kombinert med brie gir det proteiner for å tilfredsstille sult lenger. En kopp (166 gram) jordbær med en 28 gram servering av brie har bare 147 kalorier.

Snacke om kvelden

Hvis du virkelig er sulten sent på kvelden – og ikke bare kjeder deg eller er stresset – bør det ikke vises på vekten å spise en matbit under 200 kalorier.

Hele, minimalt bearbeidede matvarer som bær, kiwi, gojibær, edamame, pistasjnøtter, havregryn, naturell yoghurt og egg gir enkle, smakfulle og sunne snacks sent på kvelden. Mange av disse matvarene inneholder til og med søvnstøttende forbindelser, inkludert tryptofan, serotonin, melatonin, magnesium og kalsium.

Det viktigste er å ha sunne snacks tilgjengelig som du liker. Du vil være mindre fristet til å løpe til nærbutikken eller ta nærmeste hurtigmatrestaurant for en usunn, kaloririk matbit før du legger deg.

Relaterte artikler:

Enkel lavkarbo snacks

Sunn snacks før og etter trening

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!