ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Sunn mat med lite kalorier

En av de mest utfordrende kostholdsendringene kan være å redusere kaloriinntaket. Mange matvarer med lavt kaloriinnhold kan få deg til å føle deg sulten mellom måltidene. Lær mer om sunn og mettende mat med lite kalorier.

Havre

Havre kan være et utmerket tillegg til ditt daglige kosthold. De har ikke bare lite kalorier, men de er også høye i protein og fiber, noe som kan holde deg mett. En 1/2 kopp (40 gram) porsjon tørr havre har bare 154 kalorier, men inneholder 5 gram protein og 4 gram fiber – som begge kan ha en betydelig innvirkning på sulten og appetitten din.

Gresk yogurt

Gresk yoghurt er en god kilde til protein som kan innlemmes i et næringsrikt kosthold. Selv om de nøyaktige tallene varierer mellom merker og smaker, gir en 1-kopps (245 gram) servering av fettfri gresk yoghurt omtrent 150 kalorier og 25 gram protein.

Suppe

Selv om suppe ofte blir avvist som lite mer enn en lett og enkel siderett, kan den være veldig tilfredsstillende. Merket og typen suppe kan variere i næringsinnhold, men en 1/2-kopps porsjon kyllingnudelsuppe fra en boks inneholder omtrent 60 kalorier og 3 gram protein.

Bær

Bær – inkludert jordbær, blåbær, bringebær og bjørnebær – er fulle av vitaminer, mineraler og antioksidanter som kan optimalisere helsen din. For eksempel gir 1 kopp (150 gram) blåbær bare 86 kalorier, men inneholder 3,6 gram fiber.

Egg

Egg er ekstremt næringstette, siden de er lave i kalorier, men rike på mange viktige næringsstoffer. Et stort egg har omtrent 72 kalorier, 6 gram protein og et bredt utvalg av viktige vitaminer og mineraler.

Chiafrø

Ofte hyllet som en supermat, pakker chiafrø en høy mengde protein og fiber inn i et lavt antall kalorier. En porsjon på 28 gram chiafrø gir 138 kalorier, 4,7 gram protein og hele 9,8 gram fiber.

Fisk

Fisk er rik på protein og hjertesunt fett. For eksempel gir en servering på 85 gram torsk 13 gram protein og under 60 kalorier.

Cottage cheese

Cottage cheese er en god kilde til protein og en utmerket snack. En kopp (226 gram) cottage cheese med lavt fettinnhold inneholder omtrent 28 gram protein og bare 163 kalorier.

Poteter

Poteter blir ofte avvist som usunne og skadelige på grunn av deres tilknytning til pommes frites og potetgull med høyt fettinnhold. Sannheten er imidlertid at poteter kan være mettende og en viktig del av et næringsrikt kosthold. En middels bakt potet med skall inneholder 161 kalorier, men den gir også 4 gram protein og fiber hver.

Magert kjøtt

Magert kjøtt kan effektivt redusere sult og appetitt mellom måltidene. Magert kjøtt som kylling, kalkun og stykker med lite fett av rødt kjøtt er kalorifattig, men full av proteiner. For eksempel inneholder. 113 gram kyllingbryst omtrent 163 kalorier og 32 gram protein.

Belgvekster

På grunn av deres høye protein- og fiberinnhold kan belgfrukter som bønner, erter og linser være utrolig mettende. En kopp (198 gram) kokte linser gir omtrent 230 kalorier, samt 15,6 gram fiber og nesten 18 gram protein.

Vannmelon

Vannmelon har et høyt vanninnhold for å holde deg hydrert og mett samtidig som den tilfører et minimalt antall kalorier. En kopp (152 gram) vannmelon i terninger inneholder 46 kalorier sammen med et utvalg av essensielle mikronæringsstoffer som vitamin A og C.

Relaterte artikler:

Mat med lite kalorier

Proteinrik mat med lite kalorier

Referanser

Om forfatteren