Sunn havrebar oppskrift

Denne fruktige, seige havrebaren er fullpakket med deilig havre og frokostblanding – perfekt i matpakka til barna. Lær hvordan du enkelt lager sunne havrebar.

Næringsinnhold

  • kcal: 205
  • fett: 10 gram
  • mettet fett: 5 gram
  • karbohydrater: 25 gram
  • sukker: 17 gram
  • fiber: 2 gram
  • protein: 3 gram
  • salt: 0,2 gram

Ingredienser

  • 50 gram blandet tørket frukt (en blanding av rosiner, sultanas og aprikoser er fint)
  • 50 gram blandet frø
  • 140 gram havre
  • 25 gram fullkorn frokostblanding
  • 100 gram smør
  • 100 gram lyst muscovadosukker
  • 100 gram gyllen sirup

Slik gjør du

Trinn 1

Kle en 20 cm firkantet kakeform med bakepapir.

Trinn 2

Ha den tørkede frukten i en miksebolle. Tilsett frø, havre og frokostblanding, og bland godt.

Trinn 3

Ha smør, sukker og gyllen sirup i kasserollen. Kok forsiktig og rør med slikkepotten, til smøret og sukkeret er smeltet.

Trinn 4

Ta av varmen og hell de tørre ingrediensene i kasserollen. Bland godt til alle ingrediensene er dekket med sirupblandingen.

Trinn 5

Fyll bakeformen med blandingen. Bruk slikkepotten til å presse blandingen jevnt ned. Stek ved 160C/140C varmluft i 20 minutter, la deretter avkjøles helt før du skjærer i firkanter eller rektangulære barer. Oppbevares i en lufttett boks i opptil 3 dager – hvis de allerede ikke er spist opp.

Relaterte artikler:

Granolabarer med dadler og mandler

Enkel granolabar med havre valnøtter rosiner og aprikos

Referanser

Om forfatteren