Denne fruktige, seige havrebaren er fullpakket med deilig havre og frokostblanding – perfekt i matpakka til barna. Lær hvordan du enkelt lager sunne havrebar.
Næringsinnhold
- kcal: 205
- fett: 10 gram
- mettet fett: 5 gram
- karbohydrater: 25 gram
- sukker: 17 gram
- fiber: 2 gram
- protein: 3 gram
- salt: 0,2 gram
Ingredienser
- 50 gram blandet tørket frukt (en blanding av rosiner, sultanas og aprikoser er fint)
- 50 gram blandet frø
- 140 gram havre
- 25 gram fullkorn frokostblanding
- 100 gram smør
- 100 gram lyst muscovadosukker
- 100 gram gyllen sirup
Slik gjør du
Trinn 1
Kle en 20 cm firkantet kakeform med bakepapir.
Trinn 2
Ha den tørkede frukten i en miksebolle. Tilsett frø, havre og frokostblanding, og bland godt.
Trinn 3
Ha smør, sukker og gyllen sirup i kasserollen. Kok forsiktig og rør med slikkepotten, til smøret og sukkeret er smeltet.
Trinn 4
Ta av varmen og hell de tørre ingrediensene i kasserollen. Bland godt til alle ingrediensene er dekket med sirupblandingen.
Trinn 5
Fyll bakeformen med blandingen. Bruk slikkepotten til å presse blandingen jevnt ned. Stek ved 160C/140C varmluft i 20 minutter, la deretter avkjøles helt før du skjærer i firkanter eller rektangulære barer. Oppbevares i en lufttett boks i opptil 3 dager – hvis de allerede ikke er spist opp.
Relaterte artikler:
Granolabarer med dadler og mandler
Enkel granolabar med havre valnøtter rosiner og aprikos