Her får du en smakfullt og sunn banankake – perfekt til frokost og lunsj. Lær hvordan du skal lage en sunn banankake med havregryn.
Næringsinnhold
- kcal: 145
- fett: 2 gram
- mettet fett: 1 gram
- karbohydrater: 24 gram
- sukker: 9 gram
- fiber: 3 gram
- protein: 6 gram
- salt: 0,6 gram
Ingredienser
- pålegg med lavt fettinnhold, til formen, pluss ekstra til servering
- 140 gram havregryn
- 100 gram selvhevende hvetemel
- 1 ts bikarbonat brus
- 1 ts bakepulver
- 300 gram moset banan fra overmodne sorte bananer
- 4 ss agavesirup
- 3 store egg, pisket med en gaffel
- 150 ml gryte med lav-fett naturlig yoghurt
- 25 gram hakkede pekannøtter eller valnøtter (valgfritt)
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 160C/140C vifte. Smør og kle en langpanne med bakepapir (la den komme 2 cm over toppen av formen). Bland mel, bikarbonat, bakepulver og en klype salt i en stor bolle.
Trinn 2
Blande bananer, sirup, egg og yoghurt. Rør raskt inn i de tørre ingrediensene, ha deretter forsiktig over i formen og strø nøtter hvis du bruker det. Stekes i 1 t 10 min – 1 t 15 min eller til et spyd kommer ut rent.
Trinn 3
Avkjøles i form på rist. Spis varmt eller ved romtemperatur.
Relaterte artikler: