ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |



Sunn banankake med havregryn

Her får du en smakfullt og sunn banankake – perfekt til frokost og lunsj. Lær hvordan du skal lage en sunn banankake med havregryn.

Næringsinnhold

  • kcal: 145
  • fett: 2 gram
  • mettet fett: 1 gram
  • karbohydrater: 24 gram
  • sukker: 9 gram
  • fiber: 3 gram
  • protein: 6 gram
  • salt: 0,6 gram

Ingredienser

  • pålegg med lavt fettinnhold, til formen, pluss ekstra til servering
  • 140 gram havregryn
  • 100 gram selvhevende hvetemel
  • 1 ts bikarbonat brus
  • 1 ts bakepulver
  • 300 gram moset banan fra overmodne sorte bananer
  • 4 ss agavesirup
  • 3 store egg, pisket med en gaffel
  • 150 ml gryte med lav-fett naturlig yoghurt
  • 25 gram hakkede pekannøtter eller valnøtter (valgfritt)

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 160C/140C vifte. Smør og kle en langpanne med bakepapir (la den komme 2 cm over toppen av formen). Bland mel, bikarbonat, bakepulver og en klype salt i en stor bolle.

Trinn 2

Blande bananer, sirup, egg og yoghurt. Rør raskt inn i de tørre ingrediensene, ha deretter forsiktig over i formen og strø nøtter hvis du bruker det. Stekes i 1 t 10 min – 1 t 15 min eller til et spyd kommer ut rent.

Trinn 3

Avkjøles i form på rist. Spis varmt eller ved romtemperatur.

Relaterte artikler:

Hva inneholder banan

Banankake med havregryn

Referanser

Om forfatteren