20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Sukker i urin gravid

Å teste om du er gravid er en kjemisk prosess for å sjekke om du har graviditetshormonet HCG. Lær mer om hjemmelagde tester.

Har du noen gang lurt på hvordan graviditetstester fungerer? Det plutselige utseendet på et plusstegn eller den andre rosa linjen kan virke helt magisk. I virkeligheten er hele prosessen veldig vitenskapelig – og er egentlig bare en kjemisk reaksjon. Så lenge det nylig befruktede egget har blitt implantert i livmoren din, vil kroppen begynne å produsere graviditetshormonet HCG. Sukker graviditetstesten er en slik hjemmemetode som har fått økt popularitet. Hvordan gjør du det, og er det pålitelig? La oss se nærmere på det.

Hva du trenger for å gjøre testen

Som de fleste hjemmelagde graviditetstester som er spionert på internett, bruker denne tingene du har rundt i huset. Dette er hva du trenger for dette vitenskapelige eksperimentet:

  • en ren bolle
  • en ren kopp eller annen beholder for å samle urinen din
  • sukker

Hvordan gjennomføre testen

Etter å ha samlet urinen, anbefaler de fleste kilder følgende:

  • Ha et par skjeer sukker i den rene bollen.
  • Bruk den første morgenurinen.
  • Hell tisset over sukkeret.
  • Vent noen minutter (og ikke bland eller rør) for å se hva som skjer.

Hvordan et positivt resultat ser ut

I følge folketroen, hvis du har hCG i urinen, vil sukkeret ikke løse seg opp slik det normalt ville gjort. I stedet sier talsmenn for denne testen at sukkeret vil klumpe seg, noe som indikerer graviditet. Så for et visstnok positivt resultat, vil du se klumper med sukker i bunnen av bollen. Det er ingen reell avklaring på om dette vil være store eller små klumper – men poenget er at du vil se uoppløst sukker.

Hvordan et negativt resultat ser ut

HCG er unikt i sin manglende evne til å oppløses i sukker. For selv om urin inneholder massevis av andre ting – mer enn 3000 forbindelser, og mange av dem varierer etter hva du har spist, hevder guruer for hjemmelagde graviditetstester at urin fra en ikke-gravid person ganske enkelt vil løse opp sukkeret. Med andre ord, hvis du ikke er gravid, er påstanden at sukkeret skal løses opp når du helter urin over det. Du vil ikke se noen klumper i bollen.

Kan du stole på resultatene?

Nei. Det er absolutt ingen vitenskapelig støtte for denne testen. Og anekdotisk har testene fått blandede – og utvilsomt frustrerende – resultater. Du kan oppleve sukkerklumping uten å være gravid i det hele tatt. I tillegg til at det ikke er noen grunn til å tro at hCG gjør det slik at sukker ikke kan oppløses i urinen din, på en gitt dag, kan sammensetningen til urinen din variere. Hvem vet – kanskje er det noe annet som forhindrer at sukkeret løses opp. I tillegg er det beretninger om testere som ser sukkeret løses opp – for deretter ta en graviditetstest hjemme og få et positivt resultat.

Relaterte artikler:

Sliten deprimert og gravid

Urolige bein gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!