Styrkeøvelser som forbrenner mest fett

Styrketrening forbrenner ikke massivt med kalorier, men det hjelper med å bygge muskler og øke stoffskiftet.

Hvis målet ditt er å bli slankere, fokuser du på de beste, sammensatte øvelsene for fettforbrenning. Varierte øvelser med vekslende intensitet er nøkkelen for å maksimere fettforbrenningspotensialet ditt.

Styrkeøvelser som forbrenner mest fett

Lei av kondisjonstrening? Da er det tid for en forandring! Selv om det er sant at aerob forbrenner mye kalorier, kan styrketrening være nesten like effektivt. Vektløfting fremmer hypertrofi, eller muskelvekst. Jo mer mager masse du har, jo flere kalorier forbrenner du. Muskelvev forbruker cirka 20 prosent av den totale daglige energiforbruket. Til sammenligning utgjør kroppsfett bare 5 prosent av den totale energien som forbrennes. Det anslås at hvert kilo muskler forbrenner omtrent 7 kalorier per dag.

Styrketrening kan hjelpe deg med å forbrenne mellom 90 og 133 kalorier på 30 minutter, avhengig av vekten din. Du vil imidlertid fortsette å forbrenne kalorier etter at du har forlatt treningsstudioet på grunn av den såkalte etterforbrenningseffekten, (EPOC).

Kroppen din krever mer energi etter styrketrening for å reparere skadet vev enn det gjør etter kondisjonstrening. Dette øker mengden oksygen som konsumeres etter trening, noe som fører til en høyere kaloriforbrenning. Jo mer intens treningen din er, jo større er hastigheten på EPOC.

Når det gjelder fettforbrenning, er noen styrkeøvelser bedre enn andre. Sammensatte bevegelser, som knebøy, markløft, utfall og militærpress, lar deg løfte tyngre vekter og engasjere flere muskelgrupper enn mer isolerte styrkeøvelser. Som et resultat får de en høyere EPOC-effekt enn biceps-curls, for eksempel. Nøkkelen er å holde hvileperiodene dine korte mellom settene.

Høyintensiv intervalltrening, eller HIIT, er enda mer effektivt når du trener styrke. Over tid kan det bidra til å forbedre forholdet mellom fett og muskulatur, blodlipider og generelle kondisjon på så lite som tre måneder.

Så hvis du er ute etter trening som forbrenner mest kalorier, kan du kombinere styrketrening med HIIT. Prioritere sammensatte bevegelser for å få mest mulig ut av treningen. Barbell-knebøy, foran knebøy, gående utfall, brystpress, skulderpress og markløft er alle et godt valg. Pullups, armhevinger og andre kroppsvektøvelser faller også inn i denne kategorien. Sammensatte øvelser bygger ikke bare masse, men øker også hjerterytmen din og kan forbedre kondisjonen. Samtidig kan de bidra til å øke bevegelsesområdet og leddens fleksibilitet.

Effekten av etterforbrenning avhenger av intensiteten, ikke varigheten av treningen. Derfor trenger du ikke bruke mer tid på treningsstudioet for å forbrenne fett. Hold treningene korte og intense, og variere treningsrutinen din for å forhindre utflating av formkurven. Begynn med lette vekter, og øke belastningen og intensiteten gradvis når du blir i bedre form.

Relaterte artikler:

Om forfatteren