Styrkeøvelser for å trene legger

Styrkeøvelser for legger. Lær mer om effektive øvelser for å trene legger og forebygging av skader.

Hvorfor trene opp styrken i leggmuskulaturen

Løping kan skape ubalanse i muskulaturen eller øke en ubalanse du allerede har. Svak leggmuskulatur kan føre til for stor belastning på akilles og bryte ned fiber som utgjøre sener. Ustabilt hofteparti og kjernemuskulatur kan føre til overbelastning i leggene som føre til skader. For å forebygge dette er det viktig å gjennomføre noe målrettet styrketrening som en del av treningsrutinene dine.

I denne artikkelen vil du få 5 øvelser som vil styrke leggmuskulaturen din, for å forebygge skader og styrke muskulaturen for at du skal løpe enda bedre.

Utfall

Utgangspunktet er stående, og ta et langt steg forover med høyre bein og ned i utfall inntil venstre kne tar i gulvet. Press gjennom høyre hæl eksplosivt og bytt bein slik at du lander med venstre bein foran det høyre i et utfall. Repetere sammenhengende 10 ganger, og ha en kort pause mellom hver serie.

Tåhev med strake bein

Hold et manual i hver hånd og stå på kanten av et trappetrinn eller kasse i passe høyde. Veksle mellom tåhev på høyre og venstre fot. Balansere tåballen på kanten av trinnet eller kassen og løft deg raskt opp og senk deg sakte ned igjen. Ha strake bein når du gjennomfører øvelsen. Gjør dette uten pause med 10 repetisjoner på hvert bein.

Tåhev med bøyde knær

Hold et manual i hver hånd og stå på kanten av et trappetrinn eller kasse i passe høyde. Veksle mellom tåhev på høyre og venstre fot. Balansere tåballen på kanten av trinnet eller kassen og løft deg raskt opp og senk deg sakte ned igjen. Ha bøyde knær når du gjennomfører øvelsen. Gjør dette uten pause med 10 repetisjoner på hvert bein.

Eksentrisk tåhev for å trene legger

Stå med hælene hengende over kant på en kasse eller ett trappetrinn. Hold hendene i hofta. Løft deg selv opp på tærne, og senk deg sakte ned igjen mens du teller til ti. Da skal du være helt nede igjen med hælene hengende ned. Gjennomføre 10 repetisjoner og ønsket antall serier.

Gå på tærne

Hold tunge manualer i begge hender ned langs sidene. Løft deg opp på tærne og gå rundt i 60 sekunder. Hvis du føler at du kunne gått enda lenger, økt tyngden på vektene.

Relaterte artikler:

Hvordan trene utfall for å trene legger

Hvordan trene magemuskler

Om forfatteren

Legg inn kommentar