Strekk i ryggen etter trening

Etter en tøff dag på treningsstudioet eller en hard løpetur, kan smerter i øvre eller nedre del av ryggen etter trening være uunngåelig.

Forebygge og forebygge skader

Kroniske ryggsmerter etter trening kan gjøre det vanskelig for deg å opprettholde en regelmessig treningsrutine og holde deg i form. Muskelsårhet i ryggen etter en trening kan være normalt, spesielt hvis du har trent ryggmusklene eller gjennomførte trening som involverer kjernen din. Forebygge overbelastning og/eller skader som kan forårsake smerter ved å gjennomføre en oppvarming og avkjøling før og etter hver trening og alltid bruke riktig teknikk.

Sørg for å øke intensiteten på treningen gradvis over tid. Å løfte for mye vekt eller presse utover hva du er trent for kan føre til skader. Sørg for å bruke riktig utstyr og sikre et trygt treningsmiljø. For eksempel, hvis du løper, bruk godt tilpassede joggesko i god stand og unngå å løpe for mye på hardt underlag.

Hvis du regelmessig opplever ryggsmerter etter en trening i øvre eller nedre del av ryggen, kan det være et tegn på en mer alvorlig tilstand. Hvis du opplever smerter i korsryggen eller midt i ryggen etter en treningsøkt, kan det være andre mulige årsaker være muskelspenninger, degenerasjon av mellomvirvelskive, isjias eller spinal stenose.

Hvis ryggsmerter kommer plutselig som skarpe smerter, kan dette være et tegn på en mer alvorlig tilstand eller skade. Slutt å trene og konsultere legen din.

Tøye- og styrkeøvelser

Lette på ryggsmerter etter en treningsøkt ved å tøye fremover og bakover. For eksempel, for å tøye deg bakover, start med å stå rett og legg hendene på korsryggen. Hold knærne rette, bøy deg bakover fra livet og vend deretter tilbake til startposisjonen. Sørg for ikke å strekke deg for langt tilbake, og stopp hvis du føler smerter.

Deretter kan du prøve en fremovertøyning. Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene flate mot underlaget. Ta begge knærne opp til brystet, ett om gangen, og klem knærne inn i brystet, kjenn på tøyningen i korsryggen. Gå tilbake til startposisjonen. Du kan gjenta disse tøyningene gjennom dagen for å lindre ryggsmerter.

Til slutt, sørg for å inkludere styrking av rygg og kjerne i treningsrutinen din. For eksempel kan du prøve motsatt arm- og beinløft. Start på hender og knær. Hold ryggen flat og kjernen stram, løft sakte høyre arm og venstre bein til de er i en rett linje med ryggen. Hold i 5 sekunder, senk deretter til den opprinnelige posisjonen og gjenta på den andre siden.

Andre behandlingsalternativer

Påføring av varme eller is i opptil 20 minutter per økt på de smertefulle musklene kan bidra til å redusere smertene. I løpet av de to første dagene etter smerteutbrudd, bruk bare kulde på området, ikke bruk varme. Etter 48 timer, bruk varme eller is basert på hva som føles best for kroppen din.

Hvis ryggsmerter eller sårhet er alvorlig, bør du vurdere å ta noen dager fri fra din normale treningsrutine. Oppretthold god holdning hele dagen, og vurder å ta smertelindrende ved behov. Å sove på siden med knærne bøyd kan også bidra til å frigjøre muskelstivhet og redusere smerter.

I mer alvorlige tilfeller bør du vurdere ytterligere behandling. For eksempel kan legen din anbefale økter med en fysioterapeut for å korrigere kroppsstillingen din og styrke musklene. Kiropraktiske justeringer eller akupunkturbehandlinger kan også redusere ubehaget ditt.

Relaterte artikler:

Muskelstrekk i ryggen

Hva hjelper mot strekk

Om forfatteren

Legg inn kommentar