Strebe etter å bli en bedre maratonløper

Har du først fullført ditt første maraton, tar det ikke lang tid før du har som mål å løpe enda raskere på neste maraton. Hvordan bli en raskere maratonløper?

KAMPANJER HOS MILRAB |

Bli en bedre maratonløper

Hvordan forbedrer du deg som maratonløper? Hvordan løper du raskere? Dette er nøkkelspørsmål for mange løpere. Å komme til mål i ditt første maraton handler bare om forberedelse. Det gjør du gjennom å følge et strukturert og fleksibelt treningsprogram, og de fleste som setter seg som mål å fullføre et maraton lykkes. Hvis du blir hekta, er det naturlig at neste mål blir å løpe enda raskere. Målet blir hele tiden å løpe raskest mulig, enten det er det tredje eller femtiende maraton. Det er ikke enkelt, men det er egentlig ikke så vanskelig heller.

Dersom du er nybegynner og nettopp har fullført ditt første maraton, vil du fortsette å forbedre deg, bare ved å trene regelmessig og med kontinuitet. De aller fleste treningsprogram for maraton varer 3 måneder eller lenger. Skal du være godt nok forberedt, bør du starte treninigen ett år i forkant av konkurransen. Mange nybegynnere som skal løpe maraton stiller på startstreken uten å gjort nødvendige forberedelser som gjør at de presterer optimalt. De løper mye saktere enn hva de har kapasitet til. Disse løperne kan gjennomføre maraton med følelsen av at de kunne prestert enda bedre hvis de trener hardere. Det er en sannhet med modifikasjoner, fordi hard trening er absolutt ikke det en maratonløper skal gjennomføre mest av i løpet av treningsperioden. Selv om du ikke følger et treningsprogram kan du forbedre deg kun gjennom å fortsette å trene på det nivået du er nå. Etter 3 måneder vil du merke at formen blir signifikant bedre. Din undertrente kropp vil fortsette å forbedre seg, så lenge du ikke overtrener. Å trene med kontinuitet betyr ikke nødvendigvis at du bør trene hver dag, selv om det er det ideelle. Gjennomføre regelmessig løpetreninger på 60-90 minutter fra mandag til fredag, og ha en langtur på 90-120 minutter i helgen. Hvis du ikke er motivert for å trene hver dag legger du inn 1-2 hviledager i løpet av en uke. Fyll opp treningsuka med variert trening der du kan veksle mellom harde-lette og lange-korte treningsøkter. Legg også inn noe trening i maratonfart, farten du tenker holde når du konkurrerer. Treningsmengde akkumulert over tid vil gjør nytten. Du vil forbedre deg.

Relaterte artikler:

Hvordan bli en raskere løper

Hvordan trene regelmessig

Om forfatteren

Legg inn kommentar