Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Stølhet i låret etter trening

Hvis du har trent til et punkt at du har lårmuskler så ømme at du har smerter, er det på tide med gode nyheter og dårlige nyheter.

Den dårlige nyheten er at du kommer til å trenge å ta en pause fra tunge treningsøkter mens beina blir friske igjen. Hvis du har overdrevet og du har fått en skade, kan det hende du trenger medisinsk hjelp. Men den gode nyheten er at når du har kommet deg, vil du være i en god posisjon til å bli i enda bedre form, forutsatt at du tilpasser treningsintensiteten noe.

Stølhet i låret etter trening

En viss muskelsårhet etter trening, også kjent som forsinket muskelsårhet (DOMS), er normalt hvis du starter en ny treningsøkt eller øker intensiteten til de eksisterende treningsøktene dine. DOMS er også vanlig hvis treningsøktene dine legger vekt på hoppøvelser eller eksentriske bevegelser, som begge stresser muskelen når den forlenger seg under belastning. For eksempel i en biceps-curl, er den eksentriske bevegelsen når du senker vekten.

Men den “normale” stølheten skal ikke gi deg i så mye smerte at du knapt kan gå. I et typisk tilfelle vil det komme 12 til 24 timer etter treningen. Du kan være ubehagelig mens DOMS-symptomer er til stede, men du vil ikke bli svekket og sårheten skal gå over i løpet av tre til fem dager.

Er du skadet?

Alvorlige lårsmerter etter en trening kan også være et tegn på at du er skadet. I tillegg til skarpe, lokaliserte smerter i stedet for en generell stølhet, kan andre symptomer på en belastningsskade på lårmuskelen inkludere hevelse, begrenset bevegelsesområde, svakhet i muskelen og rødhet eller blåmerker. I alvorlige tilfeller kan du til og med høre det popper når skaden oppstår.

Milde strekkskader kan vanligvis behandles hjemme ved hjelp av RICE (hvile, is, kompresjon, heve) -protokoll, men mer alvorlige strekkskader bør evalueres av en lege, og kan til og med kreve fysioterapi eller kirurgi for å lege.

Restituere fra smerter og stølhet i låret

Hvis du ikke er skadet, men fortsatt sliter med smerter i låret etter en treningsøkt, kan det å gjøre mer harde treninger lett føre til skader. I stedet, ha en pause fra de harde treningsøktene.

Aktiv restitusjon: Gjør en lett, enkel trening for å få blodet til å pumpe og bevege seg rundt i kroppen.
Massasje: Massasje kan være den mest effektive metoden for å redusere DOMS.
Kompresjonsplagg: Disse kan inkludere kompresjonstrømper.
Kulde- og varmeterapi: Dette innebærer nedsenking i kaldt vann eller vekslende kald og varm nedsenking.
Kryoterapi: Du trenger spesialutstyr for å administrere denne kaldbaserte terapien.

En studie fra 2013 fant også at øyeblikkelig påføring av varme bidro til å redusere smerter i lårene etter trening. Fuktig varme var den mest effektive (to timers påføring), men en åtte timers påføring av tørr varme var også effektiv, dog i mindre grad.

Forebygge muskelsårhet

Her er litt mer gode nyheter: Du trenger ikke trene til du blir stiv og støl for å oppnå gevinst med løping eller andre idretter. Faktisk, kan det å trene til et punkt der musklene blir stive og støle sette deg tilbake, fordi du trenger lenger tid på å restituere. Følg i stedet rådene som innebærer å ha en gradvis økning i intensitet, når du introduserer en ny treningsaktivitet, eller ønsker å trene enda mer. Dette gir kroppen din en sjanse til å tilpasse seg de nye kravene du stiller til den. Utover dette, hold deg hydrert før, under og etter treningen. Varme opp før du trener, og kjøle deg ned i etterkant. Du bør også vurdere å tøye ut etter at du har trent.

Relaterte artikler:

Smerter i låret etter trening

Tøye bakside lår

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE