Stigning på tredemølle

Lær mer hvordan du kan bruke stigning på tredemølla for å gjennomføre effektiv motbakketrening.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Trene med stigning på tredemølle

De aller fleste tredemøller har stigning som kan variere alt fra 5-15 prosent, også de billigste modellene, dersom du har planer om å skaffe deg en tredemølle du kan løpe på hjemme. Stigning på tredemølle er viktig, både for utligne manglende luftmotstand, og for å få gjennomført motbakkeintervaller på tredemølla. Mange tredemøller har forhåndsdefinerte programmer du kan bruke med innlagt stigning, eller du kan legge inn stigninger manuelt gjennom å trene bakkeintervaller på mølla.

Hvor mye stigning på tredemølle

Vi har allerede vært inne på at du bør legge inn noe stigning på tredemølla, for å kompensere for manglende luftmotstand. Denne stigningen kan være på 1-2 prosent. Denne stigningen på tredemølla bør du alltid ha inne når du trener løping eller går på tredemølle. Veksle mellom å trene løping der du legger inn ekstra stigninger, for å simulere motbakker. Hvor bratte disse stigningene skal være vil være en smakssak, men bør kanskje ligge på mellom 5-7 prosent. All annen trening med lav, moderat og hard intensitet kan bli gjennomført med 1-2 prosent stigning på tredemølla.

Hvordan trene med stigning på tredemølle

Opprettholde samme løpeteknikk når du løper i bratte stigninger, som er mest mulig lik den har på flate partier. Ha en lett fremoverlent holdning, der du retter blikket fremover. Kom opp og over hofta for hvert løpesteg du tar, og løft knærne godt opp for hvert steg du tar. Pass på at foten skal lande rett under hofta. Tenk deg at det skal gå en linje fra foten gjennom hofta og opp i skulderen. Trener du i stigninger på tredemølle, kan du som nevnt gjøre det i forhåndsdefinerte treningprogrammer på mølla. Eller du kan gjennomføre rene bakkeintervaller over et bestemt tidsrom eller distanse. Pass på at du ikke har for høy fart når du trener med stigning på tredemølle. Ha heller en gradvis økning i fart og intensitet, slik at du har full kontroll på hastigheten på tredemølla. Gjennomføre treningsøkt med stigning i ønsket lengde og antall repetisjoner.

Relaterte artikler:

Oppvarming på tredemølle

Løpeteknikk på tredemølle

Om forfatteren

Legg inn kommentar