20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Stigende intervall i motbakker

Stigende intervall i motbakker. Lær mer om hvordan du kan trene stigende pyramideintervall i motbakker.

Trene stigende pyramideintervall i motbakker

Intervalltrening i motbakker er noe av den mest effektive treningen du som løper kan gjennomføre. For å variere med hvordan du trener motbakkeintervall, finnes det forskjellige måter å gjøre det på, som kan gjøre treningen mer motiverende. Stigende pyramideintervall er en variant av pyramideintervall du kan gjennomføre i motbakker.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan trene stigende intervall i motbakker.

Hva er stigende pyramideintervall

En annen variant av klassisk pyramideintervall er stigende intervall. For denne typen intervaller øker du lengden på intervallene, eller tiden du løper intervall, men går ikke ned igjen som for pyramideintervall. Eksempel på stigende intervall kan være 1-2-3-4-5 minutters intervall. Denne varianten gjør at du får trent opp både fart og utholdenhet, ved at du starter hurtig og gradvis løper i et roligere tempo etter hvert som intervallene blir lengre.

Hvorfor trene stigende pyramideintervall i motbakker

Som vi er inne på i kapitlet over, vil stigende intervall sette krav til deg som løper at du må tåle lenger og lenger intervaller. Du kan variere med å trene korte og lange pyramider med stigning. Tilpasse lengde og intensitet etter ditt formnivå og hvilken distanse du trener for.

Intensitet på stigende pyramideintervall

Det er vanlig å gjennomføre pyramideintervall med en intensitet som er tilpasset lengden på intervallet. Det kan du også gjøre når du trener stigende pyramide i motbakker, men det vil stille store krav til deg som løper i og med at de første intervallene vil være de som blir løpt med hardest intensitet. En måte du kan mestre det på er å gjennomføre stigende pyramideintervall som er korte, eksempelvis 15-30-45-60. Her vil ikke intervallene være lenger enn at du greier å løpe raskere på de første, for så å senke tempoet for hvert 15. sekund. Etter hvert som du blir i bedre form kan du øke lengden på intervallene. Det som er viktig er at du disponerer kreftene, slik at du holder tempoet gjennom hele treningsøkta. Tilpass pausene etter formnivå og lengde. Eksempelvis kan pausene være halvparten av tiden du bruker på intervallet.

Stigende intervall i motbakker

Tilpasse lengden eller tiden du løper stigende pyramideintervall etter formnivå eller hensikt med intervalltreningen. Ha en gradvis økning i hvor lange intervallene skal være, og hvor lange pauser du skal ha mellom hvert intervall. Det er viktig at du disponerer kreftene gjennom hele intervalltreningen, og det gjør du best ved å løpe intervallene progressivt raskere.

Relaterte artikler:

Effektiv intervalltrening i motbakker

Effektiv fettforbrenning med intervaller

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!