Sterkeste muskel i kroppen

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hva som er den sterkeste muskelen i kroppen er diskutabelt. Lær mer om hva som kan være den sterkeste muskelen i kroppen.

Sterkeste muskel i kroppen

Hva som er den sterkeste muskelen i kroppen er diskutabel. Noen fysiologer mener at det er en muskel i kjevemuskulaturen (brukes til å tygge), mens andre hevder at det er gluteus maximus (setemuskelen), eller rectus femoris (en del av quadriceps i låret). Det er ikke lett å bestemme, delvis fordi muskler ikke fungerer alene. For eksempel ville du ikke være i stand til å isolere rectus femoris-muskelen og sammenligne den direkte med andre muskler, fordi andre quadriceps-muskler trekker sammen. Det er biomekaniske faktorer å vurdere, så vel som muskellengde og punktene på beinene der musklene fester seg.

Følgende muskler som har blitt ansett som de sterkeste basert på forskjellige definisjoner av styrke:

Eksterne muskler i øyet

Øyets muskler beveger seg konstant for å justere øyets posisjoner. Når hodet er i bevegelse, justerer de ytre musklene konstant øyets stilling for å opprettholde et jevn fiksasjonspunkt. Imidlertid er de ytre musklene i øyet utsatt for tretthet. På en time med å lese en bok gjør øynene nesten 10.000 koordinerte bevegelser.

Gluteus Maximus (setemuskelen)

Gluteus maximus er den største muskelen i menneskekroppen. Den er stor og kraftig fordi den har jobben med å holde kroppen i en oppreist stilling. Det er den viktigste antigravitetsmuskelen som blant annet hjelper deg med å gå opp trapper.

Hjerte

Den hardest fungerende muskelen er hjertet. Det pumper ut 2 gram (71 gram) blod for hvert hjerteslag. Daglig pumper hjertet minst 2550 liter blod. Hjertet har muligheten til å slå over 3 milliarder ganger i en persons liv.

Tyggemuskelen

Den sterkeste muskelen basert på vekten er masseteren. Når alle musklene i kjeven jobber sammen, kan den lukke tennene med en styrke så mye som 25 kilo på fortennene eller 200 kg (90,7 kg) på jekslene.

Muskler i livmoren

Livmoren sitter i nedre bekkenregion. Musklene anses som sterke fordi de trekker seg sammen for å presse en baby gjennom fødselskanalen. Hypofysen utskiller hormonet oksytocin, som stimulerer sammentrekningene.

Soleus

Muskelen som kan trekke med størst kraft er soleus. Den finnes under gastrocnemius (leggmuskelen). Soleus er veldig viktig for turgåing, løping og dans. Det regnes som en veldig kraftig muskel sammen med leggmuskler, fordi den trekker mot tyngdekraften for å holde kroppen oppreist.

Tungen

Tungen er en tøff arbeider. Den består av grupper av muskler, og som hjertet fungerer den alltid. Det hjelper i blandingsprosessen av matvarer. Den binder seg og kontroverser seg for å danne bokstaver når du snakker. Tungen filtrerer også ut bakterier. Selv når en person sover, presser tungen konstant spytt ned i halsen.

Relaterte artikler:

Hvor mange muskler har vi i kroppen

Kroppens største muskel

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar