SpurtFat

0
844
SpurtFat
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra Brynje of NorwayNår Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også!

Lær mer om hvordan du kan bruke SpurtFat fettprosentkalkulator for å regne ut hvor mange prosent av kroppsvekten din som er fett.

Fettprosent

Fettprosenten angir i prosent, den totale mengden fett i hele kroppen. Det er en litt bedre måling for å indikere overvekt enn BMI, siden sistnevnte bare vurderer en gjennomsnittlig muskelmasse. For kroppsbyggere kan kroppsmasseindeksen indikere overvekt, selv om fettprosenten er lav. Hvis muskelmassen er liten, kan kroppsmasseindeksen indikere normal vekt selv om fettprosenten er over normal. Den ideelle kroppsfettprosenten for menn anses å være 15 prosent. Anbefalingen veksler mellom 13 og 18 prosent, mens kvinner kan ha en fettprosent på 22 prosent.

Kalkulatorer for måling av kroppsfett

Den første kroppsfettkalkulatoren beregner et estimat av kroppsfettprosent basert på statistiske data. Ved å måle fettprosent får du et mer pålitelig estimat. Beregningen av fettprosent er basert på en formel som brukes av den amerikanske hæren. Kalkulatoren gir deg et omtrentlig resultat av kroppsfettprosenten din. Den andre kalkulatoren for måling av kroppsfett baserer seg på måling av nakke, midje og hofte, i tillegg til vekt og lengde.

Måle fettprosent

I tillegg til metodene som tilbys av kalkulatorene, kan man måle kroppsfettprosent ved å måle tykkelsen på en hudfane eller med en elektrisk bioimpedansmåling. Disse målemetoder er ganske enkle og rimelige, men ikke veldig pålitelige. Mer nøyaktige og betydelig dyrere målinger er de som utføres i labratorier, for eksempel Tank metode og deuterium fortynning.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeKundefavoritten Masterfit TP150 er en suveren tredemølle i høy kvalitet til hjemmebruk - storebroren til bestselgeren TP100!

Relaterte artikler:

SpurtBMR

Trene med Karvonen kalkulator

Annonse fra X-LIFEFå 30% rabatt hos X-life på en mengde merkeklær!