Sprintintervaller for Bergen City Marathon

Sprintintervaller kan være effektiv trening for å takle temposkiftninger og for ha en sterk avslutning på Bergen City Marathon. Vi lærer deg hvordan!

Hvordan trene sprintintervaller

Sprintintervaller kan være veldig raske løp med en intensitet som kan overstige VO2max. Tempoet kan være tilsvarende som for 1500 eller 1000 meter. Disse intervallene kan være korte, men veldig raske med relativt lange pauser (eksempel: 90-120 sekunder sprintintervall med 3-5 minutter pause). Hvilen mellom repetisjoner skal være lang nok, slik at du kan kjøre hver repetisjon i samme hastighet. Hovedformålet med sprintintervaller er forbedring av fart og løpsøkonomi.

Hvorfor trene sprintintervaller for Bergen City Marathon

Noen kan kanskje lure på hensikten med å trene sprintintervaller med tilnærmet maksimal intensitet når du skal løpe Bergen City Marathon. Sprintintervaller vil stimulere de raske muskelfibrene dine og kan gjøre deg raskere og bedre i stand til å takle temposkiftninger underveis når du løper maraton. Bergen maraton har mye opp og ned, og evnen til å legge om takten og øke takten når du er ferdig med en motbakke, kan gi en besparelse på flere sekunder, kanskje minutter. Å trene sprintintervaller kan gi deg lille ekstra med tanke på å øke farten der det er mulig. Hurtighet vil også være viktig mot slutten av Bergen City Marathon. Å greie å øke farten de siste kilometerne, kan forbedre din tid på maraton.

Når du kan trene sprintintervaller for Bergen City Marathon

Avhengig av hvordan du trener for Bergen City Marathon, kan du legge inn sprintintervaller som en del av treningsprogrammet ditt. Periodiserer du treningsprogrammet ditt, kan sprintintervaller inngå som viktig del av treningen med høyere intensitet i en tidlig fase av treningsprogrammet. Ellers så kan sprintintervaller inngå som en del av hurtighetstreningen du gjennomfører for Bergen City Marathon, kombinert med kortintervaller.

Relaterte artikler:

Hvordan trene for Bergen City Marathon

Strategi for å løpe Bergen City Marathon

Om forfatteren

Legg inn kommentar