Splittider når du skal løpe 10 km

Lær mer om hvordan skal legge en løpsstrategi for 10 km, ved å beregne splittider på distansen med splittid kalkulator.

Strategi for 10 km løp

Før du står på startstreken for 10 km løp, bør du ha klart for deg hvilken strategi du skal bruke for å ha en best mulig gjennomføring. Du skal ha full kontroll på alle kontrollerbare faktorer i et løp, og ett av dem er med hvilken fart du til enhver tid skal ha. Avhengig av hvilken type løper du er, vil du ha en bestemt måte å gjennomføre et løp. Noen åpner hardt, og legger seg senere i et tempo de kan holde resten av løpet. Noen forsøker å holde en mest mulig jevn kilometerfart gjennom løpet, mens andre igjen åpner roligere og øker farten utover i løpet. Sistnevnte strategi kalles gjerne å løpe med negativ splitt, mens det å løpe raskere i første halvdel og saktere i andre halvdel, blir å løpe med positiv splitt. Eliteutøvere er dyktige på å løpe med negativ splitt, mens det er mer vanlig blant mosjonister å løpe med positiv splitt.

For at du enkelt skal få en oversikt over din løpsstrategi kan du bruke en splittidkalkulator, som enkelt lar deg beregne positiv eller negativ splitt på distansen du ønsker.

Beregne splittider med SpurtConverter

Velg ‘Splitt på distanse’ og legg inn ønsket tid, distanse og lengden på intervallet du vil at splittiden skal vises.

Trene for å gjennomføre strategien du velger

Enten du velger den ene eller andre strategien, trener du målbevisst for å gjennomføre løpet med valgt løpsstrategi. Å ha som mål å gjennomføre et løp med negativ splitt kan være smart, fordi du kan få en mye bedre løpsopplevelse av å starte i et litt roligere tempo. Det er fort gjort å brenne alt kruttet i en tidlig fase av løpet dersom du åpner for hardt. Men; Velg den strategien som passer for deg.

Relaterte artikler:

SpurtConverter

Beregne splittid på distanser

Om forfatteren

Legg inn kommentar