Konvertere tid på distanse med SpurtPace
Konvertere tid på distanse med SpurtPace
9. februar 2019
200 meter intervall for 10 km under 60 min
200 meter intervall for 10 km under 60 min
9. februar 2019

Splittid på distanse med SpurtPace

Splittid på distanse med SpurtPace. Bruk SpurtPace for raskt og enkelt å konvertere til splittid på kortere eller lengre distanser.

Hvordan beregne splittid med SpurtPace

Hvis du løper 10 km på 50 minutter vil en splitt på 1000 meter være 5 minutter , mens det for 2500 meter vil være 12 minutter og 30 sekunder. Merk at kalkulatoren ikke tar høyde for naturlige svingninger du vil ha med tanke på tempo når du løper en distanse. Kalkulatoren kan likevel være et nyttig verktøy for å splitte opp tiden i distanser, for å se hvilken gjennomsnittstid du har. Når du skal beregne splittiden kan du ta utgangspunkt i forhåndsdefinerte distanser, eller legge inn ønsket distanse. Du kan splitte tiden fra en lavere til høyere distanse, eller omvendt. Eksempelvis hvis du løper 10 km på 40 minutter, vil det tilsvare en tid på maraton på 2:48:47. NB! SpurtPace opererer med hele tall, ikke desimaltall. Så for å konvertere splittid på maraton legger du inn 42195 meter, for å få den nøyaktige splittiden.

Hensikt med å beregne splittid

Når du løper vil det være naturlige svingninger i tempo, og splittiden SpurtPace vil være konstant, med utgangspunkt i en gitt tid og distanse. Det vil likevel være nyttig å kunne beregne en gjennomsnittlig splittid, for å ha en oversikt over gjennomsnittlig fart du må holde for å løpe på en bestemt for en bestemt distanse. Således kan SpurtPace for å beregne splittid være et verktøy for å sette seg mål for hvor raskt du kan løpe en bestemt distanse, bestemte faser eller intervaller av løpet.

Relaterte artikler:

Konvertere tid på distanse med SpurtPace

SpurtPace

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *