Spise før styrketrening

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Idrettsutøvere og mosjonister leter alltid etter måter å forbedre ytelsen for å nå sine mål. Lær mer om hva du bør spise før trening.

God ernæring kan hjelpe kroppen din til å prestere bedre og komme seg raskere etter hver treningsøkt.

Å vite hva du skal spise er viktig

Å fylle kroppen din med de riktige næringsstoffene før du trener, gir deg den energien og styrken du trenger for å prestere bedre. Hvert makronæringsstoff har en bestemt rolle før en treningsøkt. Forholdet der du trenger å konsumere dem varierer imidlertid etter individ og treningstype.

Karbohydrater

Musklene dine bruker glukosen fra karbohydrater for drivstoff. Glykogen er måten kroppen behandler og lagrer glukose på, hovedsakelig i lever og muskler. For kort- og høyintensiv trening er glykogenlagrene musklene dine viktigste energikilde.

Men for trening av lengre varighet avhenger graden av karbohydrater av flere faktorer. Disse inkluderer intensitet, type trening og ditt generelle kosthold. Muskelenes glykogenlagre er begrenset. Når disse blir tomme, reduseres ytelsen og intensiteten. Studier har konsekvent vist at karbohydrater kan øke glykogenlagre og utnyttelse samtidig som karbohydratoksidasjonen økes under trening. Høyt inntak av karbohydrater 1–7 dager før konkurranse, er en velkjent metode for å maksimere glykogenlagrene.

Protein

Mange studier har dokumentert potensialet i proteininntak før trening for å forbedre atletisk ytelse. Å spise protein (alene eller med karbohydrater) før trening har vist seg å øke muskelproteinsyntese. En studie viste en positiv anabole respons etter at deltakerne konsumerte 20 gram myseprotein før trening.

Andre fordeler med å spise protein før trening inkluderer:

  • En bedre anabole respons, eller muskelvekst
  • Forbedret muskelutvinning
  • Økt styrke og mager kroppsmasse
  • Økt muskelytelse

Fett

Mens glykogen brukes til kort- og høyintensitetsøkt, er fett drivstoffkilden for lengre og moderat til lavintensiv trening. Noen studier har undersøkt effekten av fettinntak på atletisk ytelse. Imidlertid så disse studiene på fettrike dietter over en lang periode, snarere enn før trening. For eksempel viste en studie hvordan et fire ukers kosthold bestående av 40% fett økte utholdenhetstiden hos sunne, trente løpere.

Timingen av måltidet før trening er nøkkelen

Tidspunktet for måltidet er også et viktig aspekt av ernæring før trening. For å maksimere resultatene av treningen, prøv å spise et komplett måltid som inneholder karbohydrater, protein og fett 2-3 timer før du trener. I noen tilfeller kan du imidlertid ikke ha et fullverdig måltid 2-3 timer før du trener. I så fall kan du fortsatt spise et måltid før trening. Husk imidlertid at jo nærmere du spiser før treningen, desto mindre og enklere bør måltidet være. Hvis du spiser 45–60 minutter før treningen, velg mat som er enkel å fordøye og inneholder hovedsakelig karbohydrater og litt protein. Dette vil bidra til å forhindre ubehag i magen under trening.

Relaterte artikler:

Hva bør man spise før trening

Må man spise før trening

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

-50%

SOMMER-SALG!

PÅ EN MENGDE

SOMMERVARER!