HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Spis mer sunne grønnsaker når du trener

Kalori for kalori er grønnsaker blant de mest konsentrerte næringskildene du kan få. Lær mer om hvilke sunne grønnsaker du bør spise daglig!

Det er et stort utvalg grønnsaker tilgjengelig, og det er best å spise mange forskjellige typer hver dag.

Asparges

Asparges er en populær grønnsak. Asparges inneholder lite i både karbohydrater og kalorier, men er rik på vitamin K.

Paprika

Paprika får du i flere farger, inkludert rød, gul og grønn. De er sprø og søte, er i tillegg en god kilde til antioksidanter og C-vitamin.

Brokkoli

Brokkoli er en grønnsak som smaker godt både rå og kokt. Det er en utmerket kilde til fiber og vitamin C og K og inneholder en betydelig mengde proteiner sammenlignet med andre grønnsaker.

Gulrøtter

Gulrøtter er en populær rotgrønnsak. De er ekstremt sprø og fylt med næringsstoffer som fiber og K-vitamin. Gulrøtter er også veldig høye på karotenantioksidanter, som gir mange fordeler.

Blomkål

Blomkål er en veldig allsidig grønnsak. Den kan brukes til å lage en mengde sunne retter, og smaker også godt å spise rå eller kokt, uten noe annet tilbehør.

Agurk

Agurker er en av verdens mest populære grønnsaker. De har veldig lite karbohydrater og kalorier, og består stort sett av vann. De inneholder imidlertid et antall næringsstoffer i små mengder, inkludert K-vitamin.

Hvitløk

Hvitløk er utrolig sunt. Den inneholder bioaktive organosulfurforbindelser som har kraftige biologiske effekter, inkludert forbedret immunfunksjon.

Grønnkål

Grønnkål har blitt stadig mer populært fordi den er utrolig rik på fiber, vitamin C og K, og en rekke andre næringsstoffer. Grønnkål er godt til salater og andre retter.

Løk

Løk har en sterk smak og er veldig populær i mange oppskrifter. De inneholder en rekke bioaktive forbindelser som antas å ha helsemessige fordeler.

Tomater

Tomater er vanligvis kategorisert som en grønnsak, selv om de teknisk sett er en frukt. De er velsmakende og fylt med næringsstoffer som kalium og C-vitamin.

Andre sunne grønnsaker

De fleste grønnsaker er veldig sunne. Andre som er verdt å nevne inkluderer artisjokker, rosenkål, kål, selleri, aubergine, purre, salat, sopp, reddiker, squash, kålrot og zucchini.

Relaterte artikler:

Trene og spise grønnsaker

Hvordan redusere kaloriinntaket

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet