Sovetemperatur baby

Hvilken temperatur du har i soverommet til babyen er viktig både med tanke på komfort og for å redusere risikoen for krybbedød.

Siden babyer ikke kan fortelle oss når det er for varmt eller for kaldt, er det opp til oss som foreldre å vite riktige retningslinjer for søvntemperatur for babyen for å holde dem komfortable og trygge. Mange foreldre mener at spedbarn trenger å holdes ekstra varme og sove sammen, men dette er sjelden tilfelle. Faktisk øker det risikoen for krybbedød når en nyfødt er for varm. Denne faren er utbredt gjennom småbarnsårene, men den er mest uttalt fra fødselen til omtrent seks måneders alder.

Sovetemperatur baby

Generelt anbefaler eksperter temperaturer mellom 18 til 21 grader. Du kan bruke et innendørs termometer for å holde oversikt over hvor varmt eller kaldt soverommet er. Generelt vil babyer og småbarn være komfortable med samme temperatur som voksne foretrekker, selv om de kan trenge et ekstra lag, avhengig av om de har en tendens til å bli varm eller ikke.

Tips for å holde babyen din komfortabel

Foreldres første instinkt kan være å først sjekke babyens hender eller føtter for å sjekke temperaturen, men det vil ikke være tilstrekkelig for å sjekke babyens komfortnivå. I stedet kan du prøve å plassere hendene på hodet eller magen for å kjenne om de er varme. Vær også på utkikk etter svette, utslett, fuktig hår og rask pust, som alle er tegn på at et spedbarn er for varmt. Unngå å pakke barnet inn i klær og dyner! Pyjamas og hauger med tepper øker risikoen for krybbedød. I stedet bør du vurdere en lett sovepose for å holde dem varme.

Risikoen for krybbedød høyest i løpet av de første seks månedene av livet, så unngå puter, leker og stoppede dyr i barnesengen i løpet av denne tiden. Hvis du finner ut at du trenger et teppe i de kalde årstidene, må du sørge for at det bare strekker seg opp til brystet til babyen din.

Bruk en vifte

I tillegg til at en vifte reduserer temperaturen i rommet, sirkulerer den også oksygen. Det kan også friske opp luften i rommet, slik at småbarnet får bedre luftstrøm fremfor stillestående luft.

Dele rom

Det er anbefalt å dele et rom med barnet ditt i løpet av hans eller hennes første seks måneder. Dette reduserer ikke bare risikoen for krybbedød, men det lar deg også overvåke barnets temperatur nøye. På denne måten kan du få et bedre inntrykk av om de sover for varmt eller “normalt.” For å gjøre dette enklere, bør du vurdere å flytte barnesengen eller inn på soverommet ditt og plassere det i nærheten av sengen din.

Sove på ryggen

Du bør alltid legger babyen din på ryggen, for å redusere krybbedød og tillate luftsirkulasjon rundt ansiktet. Når de først kan vende seg over magen, er det greit å la dem være der, da de skal kunne heve hodet lett på det punktet. Men fortsett med å legge dem på ryggen.

Relaterte artikler:

Hvordan få baby til å sove hele natten

Når slutter barn å sove på dagen

Om forfatteren

Legg inn kommentar