Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Sopp i munnen kjerringråd

Sopp eller trøske i munnen er en gjærinfeksjon. Det skjer når det er en opphopning av Candida albicans-soppen i slimhinnen i munnen.

Sopp i munnen kan forekomme både hos voksne eller barn. Hvis du har sopp i munnen, trenger du soppdrepende medisiner for å fjerne gjæren. Imidlertid kan du også være i stand til å håndtere plagsomme symptomer med kjerringråd. Les videre for å lære hvordan du kan behandle symptomene på denne tilstanden hjemme.

Kjerringråd mot sopp i munnen

Det er viktig å behandle oral trost så snart som mulig for å bekjempe infeksjonen. Leger foreskriver ofte soppdrepende medisiner i form av munnskyll, piller eller pastiller. Milde tilfeller av trøske kan forsvinne på egen hånd.

Følgende kjerringråd, i tillegg til soppdrepende medisiner, kan bidra til å lindre symptomene på infeksjonen.

Saltvann

Salt har antiseptiske, rensende og beroligende egenskaper. Dette gjør det til et vanlig middel mot mange problemer i munnen. Å skylle munnen med saltvann kan bidra til å lindre symptomer på sopp.

Å bruke:

 • Løs 1/2 teskje salt i 1 kopp varmt vann.
 • Skyll løsningen i munnen.

Natron

Å skylle munnen med natron (natriumbikarbonat) kan bidra til å behandle sopp i munnen. I en studie fra 2009 så forskerne på effektiviteten av natriumbikarbonat som et desinfiserende middel av Candida albicans som ble festet til akrylharpiks. Forskere konkluderte med at natron, selv om det ikke er den mest effektive formen for desinfeksjonsmiddel, var et “levedyktig alternativ.”

Å bruke:

 • Løs opp 1/2 teskje natron i 1 kopp varmt vann.
 • Skylles i munnen.

Yoghurt

Probiotisk yoghurt inneholder levende, “gode” bakteriekulturer som kan hjelpe til å behandle sopp i munnen. Kulturene dreper ikke Candida. I stedet stopper de veksten. De kan også bidra til å gjenopprette den rette balansen mellom gode og dårlige bakterier i munnen. Siden det er mykt, er yoghurt også en god mat å spise hvis du har problemer med å svelge på grunn av smertefulle munn- og halslesjoner.

Å bruke:

 • Spis yoghurt et par ganger daglig ved det første tegn på sopp.
 • Velg usøtede varianter siden Candida trives med sukker.

Hvis du ikke liker yoghurt, kan du få de samme fordelene ved å ta et daglig probiotisk tilskudd.

Sitronsaft

Sitronsaft antas å ha antiseptiske og soppdrepende evner som hjelper den å kjempe mot soppen som forårsaker infeksjonen. I følge en liten studie fra 2009 ble sitronsaft funnet å være en mer effektiv behandling for sopp i munnen enn gentianfiolett blant mennesker med HIV. Siden studien er liten, er mer forskning nødvendig.

Å bruke:

 • Tilsett saften av 1/2 en sitron i en kopp varmt eller kaldt vann.
 • Drikk blandingen, eller bruk som munnskyll.

Noen mennesker bruker sitronsaft direkte på lesjoner, men sitronens surhet kan forårsake svie og irritasjon.

Gurkemeie

Gurkemeie får sin livlige gule farge fra curcumin. Curcumin er en kraftig forbindelse som antas å ha betennelsesdempende evner.

Å bruke:

 • Blande 1/4 til 1/2 ts gurkemeiepasta (butikkjøpt eller hjemmelaget) med litt svart pepper og 1 kopp filtrert vann eller melk etter eget valg.
 • Varmes opp i en kjele.

Eplecidereddik

Personer med proteser har en høyere risiko for å få sopp i munnen. Tannproteser som ikke passer ordentlig eller som ikke renses godt, gir det ideelle miljøet for Candida å trives. Dette kan forårsake en tilstand som ligner trøske som kalles protese stomatitt. I følge en studie fra 2015 har eplecidereddik soppdrepende egenskaper mot Candida og kan være et godt alternativt behandlingsalternativ for personer med protese-stomatitt.

Å bruke:

 • Tilsett 1 teskje rå, ufiltrert eplecidereddik til 1 kopp vann.
 • Skyll skyllingen gjennom munnen i minst 15 sekunder.

Vitamin C

C-vitamin (også kalt askorbinsyre) er nødvendig for riktig immunforsvarets funksjon. Det gjør dette ved å oppmuntre til produksjon av hvite blodlegemer, som hjelper med å beskytte kroppen din mot infeksjon.

Det hjelper også disse cellene til å fungere mer effektivt og beskytte dem mot skadelige molekyler. Et sunt immunsystem hjelper deg med å bringe balansen tilbake i kroppen din. Å øke inntaket av C-vitamin hvis du har mangler, kan bidra til å øke kroppens evne til å slå ned infeksjonen.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot munnsår

Hvorfor får man munnsår

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE