Lær hvordan du kan lage en rett av smakfulle kikerter og sunn spinat. Rik på karbohydrater, fiber, vitaminer og mineraler.
Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 15 minutter
Rimelige kikerter, som er en viktig bestanddel i indisk mat, er fylt med en rekke viktige næringsstoffer, inkludert B-vitaminer, jern, magnesium, protein, karbohydrater og fiber (gir 6 gram per halv kopp). Spinat er en av de rikeste kildene til nitrater, forbindelser som kan hjelpe musklene til å jobbe mer effektivt under trening. Garam masala er en blanding av krydder som ofte brukes i indisk matlaging. Det inkluderer ofte svart pepper, kanel, nellik, koriander, spisskummen og annet krydder. Se etter den i krydderhyllen i enhver dagligvarebutikk.
Ingredienser
1 ss rapsolje
2 bokser (14 gram hver) kikerter, skyllet
3 fedd hvitløk, skivet
1 ss skrellet og hakket fersk ingefær
1 ss garam masala
½ ts malt gurkemeie
¼ ts cayennepepper
¼ ts salt
1 pakke fersk spinat, hakket (ca. 6 kopper)
1 pint kirsebærtomater, delt i til
Juice av ½ sitron
Naturell yoghurt (utelat for et vegansk måltid)
Slik gjør du
Varm oljen i en wok eller stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kikerter, hvitløk og ingefær. Kok opp under omrøring ofte i 4 minutter. Tilsett garam masala, gurkemeie, cayenne og salt. Stek i 1 minutt under omrøring. Rør inn spinaten og varm opp. Rør sammen tomatene og sitronsaften. Varme i 30 sekunder. Server toppet med yoghurt, hvis du bruker det.
Næringsinnhold
228 kalorier, 37 g karbohydrater, 9 g fiber, 10 g protein, 6 g totalt fett, 0,5 g mettet fett, 600 mg natrium.
Relaterte artikler: