Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Sliten deprimert og gravid

Selv om mange anser graviditet som en tid for lykke, sliter omtrent 10% til 20% av gravide med symptomer på depresjon.

Årsaker

  • Har en historie med depresjon eller PMDD (premenstrual dysforisk lidelse, en alvorlig type PMS
  • Alder på graviditetstidspunktet; jo yngre du er, jo høyere er risikoen.
  • Bor alene eller har begrenset familiær støtte
  • Begrenset sosial støtte
  • Ekteskapelig konflikt eller vold i hjemmet
  • Usikkerhet rundt graviditeten

Effekt av depresjon på graviditet

Stress relatert til graviditet kan bidra til retur eller forverring av depresjonssymptomer. Depresjon kan gjøre det krevende å kunne ta vare på deg selv under graviditeten. Du kan være mindre i stand til å følge medisinske anbefalinger, samt sove og spise ordentlig. Tilstanden kan også gjøre det mer sannsynlig å bruke tobakk, alkohol og ulovlige medikamenter som kan skade deg og din baby. Noen studier antyder at depresjon under graviditet kan øke risikoen for prematur fødsel og lav fødselsvekt hos spedbarn. Depresjon kan også forstyrre din evne til å binde deg til den voksende babyen. Å være deprimert under graviditet kan gi deg større risiko for å få en depresjon etter fødselen (postpartum depresjon).

Ta vare på deg selv

Å forberede seg til en ny baby er mye hardt arbeid, men helsen din bør komme først. Så motstå trangen til å få alt gjort: Kutt ned på gjøremålene dine, og gjør ting som vil hjelpe deg å slappe av. Å ta vare på deg selv er en sentral del av å ta vare på det ufødte barnet ditt. Åpne opp for partneren din, familien eller vennene dine om hva som er viktig for deg. Hvis du ber om støtte, vil du oppdage at du ofte får det. Hvis du fremdeles føler deg nedfor og engstelig, bør du vurdere terapi med en spesialist i mental helse.

Medisinering og behandling

Studier av effekten av antidepressiva på den voksende babyen din antyder at de er trygge for behandling av depresjon under graviditet. Imidlertid kan det være en veldig liten risiko for fødselsdefekter, som inkluderer fosterets hjerte- og hodeskalleavvik ved bruk av SSRI-antidepressiva, som inkluderer fluoksetin (Prozac), paroksetin (Paxil) og sertralin (Zoloft) tidlig i et svangerskap.

Snakk med legen din om mulige risikoer og fordeler med antidepressiva. Han eller hun kan samarbeide med deg for å håndtere symptomene dine og utvikle en behandlingsplan. Han kan også henvise deg til en spesialist i mental helse, hvis du trenger det.

Relaterte artikler:

Gravid og nedstemt

Psykisk stress gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE