Slik slanker du deg på en sunn måte

Hvordan gå ned i vekt bør ikke om å slanke seg fort, noe mange dietter og slankekurer gir lovnader om. Det handler om å slanke seg på en sunn og effektiv måte. Lær hvordan!

Hvordan slanke seg fort

Har du prøvd å slanke deg over flere år, har du sikkert vært innom knallharde dietter og slankekurer som lover deg rask vektnedgang. Problemet med denne formen for slanking er at metodene sier svært lite om hva du skal gjøre når du er ferdig med slankekurene. Resultatet av å slanke seg fort blir ofte at du går like raskt opp igjen som du gikk ned, og du havner i en evig runddans der du går opp og ned i vekt. Dette er både fysisk og psykisk usunt. Når du sulter deg selv, går kroppen på sparebluss for å spare energi, noe som gjør det enda vanskeligere å slanke seg. Mange starter også med overspising etter endt slankekur, som gjør at kiloene legger seg raskt på igjen. Hvordan gå ned i vekt handler om å være fysisk aktiv og spise sunt. Gjør du det vil mye gå av seg selv, og du øker dine sjanser for at du skal nå idealvekten og greie å opprettholde den, alltid.

Hvordan bli slank uten trening

Det kan hende at du ikke er så glad i trene, men like fullt ønsker å gå ned et bestemt antall kilo. Det er fullt mulig, men da må du være enda mer bevisst på å ha et sunt og balansert kosthold. Hvordan bli slank uten trening handler om inntaket og uttaket av kalorier, og veldig forenklet må du innta færre kalorier enn det du forbruker. Da bør du ha hyppige måltider, og et kosthold som gir god metthetsfølelse og inneholder mindre kalorier. Du bør spise grønnsaker, belgfrukter, bær og frukt. En liten håndfull nøtter hver dag er også sunt. Hold deg til grove kornprodukter uten tilsatt sukker. Spis fullkornspasta, villris og poteter. Kylling, fisk og egg er gode alternativer. Styr unna alle søte drikker, også juice. Drikk heller vann, kaffe og te. Hvordan slanke seg 10 kg eller 20 kg spiller ingen rolle. Det som er viktig når du vil bli slank uten trening er at du har et langsiktig perspektiv, og ikke prøver å gå ned for mye i vekt for raskt. Det vil raskt kunne føre til en sprekk. Hvordan klare å slanke seg handler om å finne en livsstil som du kan leve med hele tiden, og da fungerer det svært dårlig å sulte seg selv gjennom knallharde dietter og slankekurer.

Hvor fort kan man gå ned i vekt

Hvor fort man kan gå ned i vekt handler om hva du er i stand til over et lenger tidsrom. Enda viktigere om du greier å opprettholde denne vekten etter at du er ferdig med slankingen. Vær ærlig med deg selv med tanke på hva som kan være en realistisk vektreduksjon. Sliter du hver dag med å holde et kostholdsregime, bør du revurdere om du skal fortsette med slankingen, og heller ha et mindre strengt regime. Hvor fort du kan gå ned i vekt handler altså om hva du tåler uten det er ubehagelig når du skal gå ned i vekt, og enda viktigere, hvordan du skal greie å opprettholde vekten.

Hvordan gå ned i vekt mest effektivt

Den mest effektive måten du kan slanke deg på er gjennom å kombinere et sunt kosthold med trening. Regelmessig trening kan bidra til at du holder oppe forbrenningen på et høyt nivå. Variert trening med vekslende intensitet kan bidra til at du har en høy forbrenning av både kalorier og fett. Et sunt kosthold sørger for at du ikke får i deg for mye kalorier, og sikrer at du får i deg tilstrekkelig med makronæringsstoffer, vitaminer og mineraler. Ha en gradvis økning i hvor mye du trener og hvor hardt, og ha også en gradvis omlegging til et sunnere kosthold. Da vil sannsynligheten øke for at du skal lykkes med vektmålet ditt, og greie å opprettholde ønsket kroppsvekt.

Relaterte artikler:

Opp og ned i vekt og like langt

Hvorfor er det vanskelig å gå ned i vekt

Om forfatteren

Legg inn kommentar