20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Skjelving i hendene etter trening

Skjelvende hender etter trening er generelt ingenting å være bekymret for. Lær mer om skjelving i hendene etter trening.

Skjelving i hendene etter trening

Tretthet og lavt blodsukker er sannsynligvis den skyldige. Noen medisiner, kaffe og te, og å ha en overaktiv skjoldbruskkjertel kan imidlertid også bidra til problemet. Hvis skjelvingen ikke løser seg noen timer etter treningen, eller problemet er mer kronisk, kan du gå til lege for å finne ut årsaken.

Skjelvende hender

Selv om det kanskje ikke ser ut som det, rister hendene veldig, veldig lett hvert øyeblikk du er våken. Når en muskel beveger seg, trekker de seg sammen og forkorter noen motoriske enheter, mens andre slapper av og forlenger. På grunn av den store mengden motoriske enheter i de fleste muskler, gir overlappingen av sammentrekkende og avslappende motoriske enheter, at disse trekker sammen jevnt og trutt.

Utmattelse

Etter anstrengende trening, går noen motoriske enheter ut av drift på grunn av tretthet. Med færre motorenheter som fungerer samtidig, blir forskjellen mellom kontrahering og avslapping tydeligere. Det er da du faktisk vil begynne å se skjelvingen i hendene. Etter tilstrekkelig hvile blir motorenhetene som ble utmattet restituert, og sammentrekningene ikke lenger synlige, og stopper alle synlige skjelvinger.

Lavt blodsukker

Bortsett fra tretthet, kan lavt blodsukker også være den skyldige for skjelvende hender. Etter en treningsøkt, spesielt hvis den var lang og anstrengende, blir kroppens nerver og muskler fratatt drivstoff, noe som får adrenalinsystemet til å slå inn. Når du spiser, skal skjelven avta. Ha som mål å spise karbohydrater som havregryn eller frukt, i stedet for søt, sukkerholdig snacks.

Andre årsaker

For mye kaffe og te kan også føre til skjelving i hendene. Hvis mulig, unngå overforbruk, spesielt før du trener. En overaktiv skjoldbruskkjertel vil også forårsake skjelvinger, samt visse medisiner mot astma og depresjon. Hvis du har spist og har hvilt noen timer etter treningen, og du fortsatt skjelver i hendene, er det på tide å oppsøke lege for å utelukke andre alvorlige problemer.

Relaterte artikler:

Kvalm under trening

Synsforstyrrelser etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!