Sjuende etappe av Ringeriksmaraton

Sjuende etappe av Ringeriksmaraton strekker seg fra Vågård og inn mot veksling på Eggemoen. Lær hvordan du skal trene for denne etappen av maratonstafetten.

Beskrivelse av sjuende etappe av Ringeriksmaraton

Fra veksling på Vågård er løypa den samme som tidligere t.o.m rett etter jernbanelinje
på Eggemoen. Etter å ha krysset jernbanelinja, går løypa til høyre mot «Pakk-huset»
(ved lysløype-trase). Man løper så rundt en liten skogkrull mot veksling på Eggemoen.
Veksling foregår på rettstrekket av lysløypa, parallelt med jernbanen ca 100 meter før løypa svinger til høyre.

Løypeprofil sjuende etappe av Ringeriksmaraton

Denne etappen er kupert, og er relativt krevende med mye opp og ned til du har løpt omtrent 2,5 km. Derfra og inn er løypa lettere, der den går slakt nedover inn mot siste veksling av 8-mannsstafetten.

Hvordan trene for sjuende etappe av Ringeriksmaraton

Sjuende etappe av Ringeriksmaraton er rask i store deler av etappen, med et krevende parti med relativt hard stigning. Trening for denne etappen bør derfor bestå av hurtighetstrening med intervaller og tempotrening, med innslag av motbakketrening for at du bedre skal greie å holde et høyere tempo i motbakkene.

Trene intervaller for sjuende etappe av Ringeriksmaraton

Intervalltrening for nest siste etappe av maratonstafetten på Ringerike er viktig for at du skal takle temposkiftninger underveis. Når du løper mye opp og ned, er evnen til å kunne legge om takten etter en motbakke viktig for at du skal spare sekunder. Det kan eksplosive kortintervaller hjelpe deg med. Trene kortintervall med en lengde på alt fra 200-600 meter, der du løper med høy intensitet og korte pauser. Du kan også trene lange intervaller med en varighet på alt fra 3-5 minutter. Langintervaller kan gjøre det enklere å holde et høyere tempo over tid.

Tempotrening for sjuende etappe av Ringeriksmaraton

Tempotrening kan være effektivt når du skal løpe maratonstafett, for å greie å holde et høyt tempo over et lenger tidsrom. Trene tempo uten pause med en varighet på 10-30 minutter. Ha en gradvis økning i hvor lenge du løper, etter hvert som du blir i bedre form.

Trening med lav intensitet og restitusjon

Sørg for at hovedvekten av løpetreningen din for sjuende etappe av Ringeriksmaraton er med lav intensitet. Bygg opp et treningsvolum med denne intensiteten gjennom hele treningsprogrammet. Planlegge restitusjon på lik linje med treningen du gjennomfører, og restituere ved behov. Det vil gi deg den beste formutviklingen, og også redusere risikoen for skader.

Relaterte artikler:

Sjette etappe av Ringeriksmaraton

Femte etappe av Ringeriksmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar