Sjette etappe av Ringeriksmaraton

Sjette etappe av Ringeriksmaraton går fra tømmervekta til Vågård, og har en lengde på 5,4 km. Lær mer om hvordan du kan trene for denne etappen.

Beskrivelse av sjette etappe av Ringeriksmaraton

Her venter slake stigninger i den første delen av etappen, før man kommer inn på
grusveien og løper videre oppover på Nymoveien. Er det varmt vær, slik det vanligvis er i
Ringeriksmaraton, kan det være godt med svalende skygge i skogen på Hensmoen. Etter
man nærmer seg toppen av Nymoveien tar en til venstre og følger skogsvei / sti i ca. 1.2 km. Det bærer ut av skogen igjen innerst på industrifeltet, før man løper flatt den siste biten fram til veksling på Vågård.

Løypeprofil sjette etappe av Ringeriksmaraton

Sjette etappe er ganske tøff med kupert løype den første kilometeren. Deretter kommer en bratt stigning på omlag 1 kilometer, før løypa går videre i svakt kupert terreng inn til veksling på Vågård. Som for de aller fleste av etappene i maratonstafetten på Ringerike, vil det stille høye krav til løperne med tanke motbakker. Motbakkeintervaller er derfor viktig trening når du skal løpe sjette etappe av maratonstafetten. Du har også behov for hurtighetstrening der du trener intervaller i flatt eller lett kupert terreng. Det får du gjennom å trene systematisk med korte og lange intervaller. Som for alle etapper under Ringeriksmaraton, bør du gjennomføre tempotrening uten pauser.

Progressiv trening for sjette etappe av Ringeriksmaraton

All trening du gjennomfører når du trener for å løpe sjette etappe av Ringeriksmaraton bør være progressiv, som betyr at du øker intensiteten gradvis, enten du løper intervaller eller gjennomfører tempotrening. Progressiv trening gir deg bedre bedre treningsutbytte og effekt, og kan også bidra til å redusere risikoen for skader.

Relaterte artikler:

Femte etappe av Ringeriksmaraton

Fjerde etappe av Ringeriksmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar