Sannheten om slanking

Hva er sannheten om slanking? Lær mer om hva som ikke fungerer når du har som mål å kvitte deg med de ekstra kiloene, en gang for alle.

Slanking er midlertidig

Dette er den største feilen folk gjør. Ved å overbevise deg selv om at du bare må endre vaner i en kortere periode, til du ser resultatene du ønsker, legger du ikke tid og krefter i å finne langsiktige løsninger og erstatte gamle vaner med gode vaner. Sannheten er at for å nå vekten du ønsker, må du endre livsstil gjennom å trene regelmessig og ha et sunt og balansert kosthold.

Hvis jeg trener, kan jeg spise hva jeg vil

Den største utfordringen her er at mange har en tendens til å overvurdere forbrente kalorier og undervurdere kalorier spist. Eksempel: Det tar i gjennomsnitt 350 burpees å forbrenne et stykke eplepai, men bare minutter å spise den.

Færre kalorier tilsvarer raskere vektreduksjon

Hvis det å kutte ut 500 kalorier om dagen hjelper deg med å gå ned i vekt, må det å kutte ut 1000 kalorier være bedre, ikke sant? Feil! Kroppen trenger minimum 1200 kalorier per dag bare for å opprettholde livsnødvendige funksjoner. Hvis kroppen får utilstrekkelig med kalorier til å støtte livsnødvendige funksjoner, vil den gå over i sparemodus og redusere forbrenningen.

Jeg bør unngå karbohydrater

Folk tror at å det unngå karbohydrater vil føre til raske resultater. Problemet er at karbohydrater omfatter en stor gruppe matvarer som kan gi oss ernæringsmessige fordeler som ikke lett finnes i andre kilder. I tillegg er det å eliminere karbohydrater resten av livet sannsynligvis ikke realistisk. I stedet bør du lære hvordan du velger de riktige karbohydratene, for eksempel frukt og fullkorn.

All vektreduksjon er god vektreduksjon

Selv om du kanskje går betydelig ned i vekt de første par ukene, er et mer fornuftig vekttap 0,2 til 0,4 kg per uke. Hvis du går ned for raskt, kan du miste kritisk mager muskelmasse.

Unngå alt fett

Det er gunstig å redusere usunt mettet fett og transfett. Å klassifisere alle fettstoffer i en kategori er imidlertid ikke bare urealistisk, men også usunt. Pass på mat som er merket med lite fett, fordi matprodusenter ofte erstatter fett med sukker, salt eller andre tilsetningsstoffer for å forbedre smaken.

Unngå meieriprodukter

Laktoseintoleranse er manglende evne til å fordøye det naturlig forekommende sukkeret (laktose) i melk og melkeprodukter. Å kutte ut eller begrense meieriprodukter av den grunn, kan redusere ubehag i fordøyelsen som kramper, oppblåsthet og gass. Ikke laktoseintolerant? Det kan være lurt å tenke seg om to ganger før du kutter ut melk og ost. Meieriprodukter er utmerkede kilder til protein, kalsium og vitamin D. De kan også være et effektivt drivstoff etter trening.

Frukt har for mye sukker

Det er mange kaloririke, næringsfattige matvarer du bør unngå. Chips, kaker og iskrem, er noen eksempler. Men frukt? Spis det! Frukt har naturlig sukker som gir aktive mennesker drivstoff til treningsøkter og mat etter trening. Men enda viktigere er det at frukt har fiber og viktige vitaminer og mineraler. Det er en grunn til at det er bananer ved målpassering etter de fleste løp!

Trene regelmessig

For å gå ned i vekt 0,5 kg per uke, trenger du en samlet reduksjon på omtrent 3500 kalorier. Kalorireduksjon gjennom mat alene blir for restriktivt. Fysisk aktivitet gir deg muligheten til å styre det totale inntaket ditt, og kan bidra sterkt til en fornuftig vektreduksjon. Enda viktigere, det lar deg opprettholde mager muskelmasse for fremtidig kaloriforbrenning.

Spis kalorifattig mat som metter

Ha en diett med lite kalorier og fett. Overskytende kalorier utover dine individuelle behov lagres som fett. Kosthold med høyt fettinnhold (fra usunne kilder) gir mye kalorier i en liten mengde mat, noe som ofte resulterer i overspising og overvekt.

Spis frokost

Frokost er fortsatt som det viktigste måltidet om dagen, ikke fordi det fører til vekttap, men fordi det setter i gang stoffskiftet og gir hjernen din drivstoff. De som starter dagen med denne sunne vanen, vil oftere ta sunne valg gjennom resten av dagen. Liker du ikke frokost? En frukt og liten håndfull nøtter, og du er på rett vei.

Ha et konsistent spisemønster

Opprettholde et konsistent spisemønster. Mange tar de riktige valgene i løpet av uken, men slipper opp i helgene, noe som i stor grad utlikner de sunne vanene du har i hverdagen. Ved å opprettholde et mer konsistent spisemønster hele uken, vil du finne en balanse som kan bidra til å opprettholde ønsket vekttap.

Relaterte artikler:

Hvorfor slanking tar livet av deg

3 måter å gjøre slanking enklere

Om forfatteren

Legg inn kommentar