Salat med brun ris og tofu

Lær hvordan du skal lage salat med brun ris og tofu, for rikelig med karbohydrater, proteiner og fiber når du skal løpe langturer.

Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 45 minutter

Å velge brun ris fremfor hvit, gjør denne retten til en ernæringsmessig knockout. Mens brun og hvit ris inneholder en identisk mengde karbohydrater, inneholder brun ris fire ganger så mye uoppløselig fiber og magnesium. Et underskudd av det siste, kan være en begrensning når du skal bygge aerob utholdenhet. Tofu har rikelig med proteiner, og frøene inneholder sunt fett. Prøv å lage dette til middag kvelden før et langt løp, for energi som varer. For å sikre at du alltid har brun ris, koker du opp større porsjoner og oppbevarer de i mindre porsjoner i fryseren.

Ingredienser

1 kopp brun ris
1 pakke (400 gram) ekstra fast tofu, kuttet i ½ “terninger
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ts karripulver
1 ts salt
½ kopp strimlet kokosnøtt
1½ kopp frossen soyabønner, tint
½ kopp solsikkefrø
½ kopp ristede gresskarfrø
1 kopp halve cherrytomater
2 kverner med svart pepper

Slik gjør du

Kok risen ifølge anvisning. Forvarm ovnen til 180 °. I en stor skål, blander du tofu, 1 ss olje, ½ ts karripulver, ½ ts salt og kokosnøtten. Ha alt i en stekeplate og stek i 15 minutter. I en stor bolle visper du deretter sammen 1 ss olje, ½ ts karripulver og ½ ts salt. Når risen er kokt har du den i bollen, etterfulgt av soyabønner, solsikkefrø, gresskarfrø, cherrytomater og svart pepper. Rør forsiktig inn den kokte tofuen.

Næringsinnhold

551 kalorier, 54 g karbohydrater, 9 g fiber, 23 g protein, 29 g totalt fett, 6 g mettet fett, 863 mg natrium.

Relaterte artikler:

Cantaloupe og agurksalat

Rødbeter med avokado og appelsin

Om forfatteren

Legg inn kommentar