Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Salami gravid

Gravide anbefales vanligvis å unngå salami og spekemat under graviditet. Lær mer om hvorfor du ikke bør spise salami når du er gravid.

Er salami trygt under graviditet?

Gravide anbefales vanligvis å unngå salami eller annet spekemat eller fisk under graviditet, selv om de kanskje har lyst til det. Med rette, fordi det er flere grunner til at det ikke er lurt å spise salami i svangerskapet.

Salami er fermentert, lufttørket og spekepølse, hovedsakelig rått kjøtt som er bearbeidet. Det krever bare romtemperatur for lagring. Kjøttet som brukes til å lage salami er svinekjøtt, hakket storfekjøtt, fjærkre, hjerte og lam. Kvernet fett, vin, hvete, maisstivelse, salt, urter, krydder og eddik er også tilsatt i den for å gi en unik, smak som mange gravide ønsker. Risikoen kan imidlertid oppveie for den gode smaken.

Salami inneholder ofte konserveringsmidler som kalles nitrater som kan være skadelige for fosteret. De kan også være hjem for skadelige bakterier kalt Listeria, spesielt hvis salamien er hjemmelaget. Listeria inkluderer en sykdom som kalles Listeriose som kan komme i løpet av 12-30 dager etter inntak av salami. Denne sykdommen kan forårsake defekter i det ufødte fosteret, for tidlig fødsel, spontanabort og andre problemer under graviditet.

Salami har også vist seg å være en kilde til toksoplasmainfeksjonen som er forårsaket av bakterier. Denne infeksjonen vil bli overført av moren til fosteret og kan føre til at barnet blir svaksynt, utvikler en lærevansker etter fødselen, eller til og med dør. Dårlig kokt salami kan også føre til matforgiftning. Salami er også veldig høyt i natriuminnhold, noe som også er skadelig for både mor og baby. Selv om det er deilig, inneholder salami masse fett og dårlig kolesterol, noe som kan føre til hjertesykdommer, diabetes og hypertensjon. I tillegg kan det høye saltinnholdet i kjøttet føre til hypertensjon og hevelser.

Selv om det å konsumere salami fra gateselgere åpenbart utgjør en fare, vil også hjemmelaget salami være helserisiko, spesielt når den ikke er kokt. Selv om det å varme opp salami vil hjelpe til med å drepe bakterier, er det fortsatt forurensningsrisiko, og husk at matlaging ikke vil fjerne saltet.

Relaterte artikler:

Vannkopper gravid

Parmesanost gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE