Saftige energibarer med havregryn

Lær mer om hvordan du kan lage smakfulle og sunne energibarer med havregryn og nøtter.

Tidsbruk: 20 minutter
Gir 8 porsjoner

Ingredienser

1-1 / 2 kopper (150 g) gammeldags havre
1-1 / 4 kopp (65 g) kornblanding, eller annen form for puffede korn eller frokostblandinger
1/2 kopp (60 g) hakkede nøtter, for eksempel – valnøtter, mandler, pekannøtter eller peanøtter
1/2 – 1 kopp (60 g – 120 g) tørket frukt, for eksempel – aprikoser, rosiner, tyttebær eller kirsebær
1/2 kopp (160 – 170 ml) sirup, for eksempel – honning, lønnesirup, agave nektar eller brun ris sirup
En teskje (5 ml) rent vaniljeekstrakt eller mandelekstrakt
1/4 ts (1,5 g) kosher salt
1/2 – 1 ts (1 – 2 g) kanel-, kardemomme-, allehånds- eller gresskarpaiskrydder)
3 ss (45 g) peanøttsmør / mandelsmør eller 1 ss (7 g) kakaopulver (valgfritt for fastere barer)

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 160°. Plasser stekestativet midt i ovnen. Dekke bakepannen med bakepapir eller spray lett med matolje. Rist nøtter og korn i 10-15 minutter, eller til de er ferdig ristet og velduftende. Hvis du vil ha mykere, tørkede fruktbiter, bløt dem i veldig varmt vann i minst 10 minutter.

Blande havre, frokostblandinger, nøtter og tørket frukt sammen i en bolle. Varm den sirupen i minst 10-15 sekunder i en liten kjele over middels varme. Den skal være tykk nok til å helles lett. Tilsett vaniljeekstrakt, salt, krydder (hvis du bruker) og nøttesmør (hvis du bruker). Hell sirupblandingen over de tørre ingrediensene. Bland til ingrediensene er fullstendig belagt med sirup og begynner å klumpe seg.

Hell energibarblandingen i den klargjorte pannen. Med et stykke vokspapir, trykk blandingen godt ned i pannen, slik at den ikke fester seg på fingrene, og smør utover et jevnt lag i bunnen av bakepannen. Stek energibarene dine i 20-25 minutter hvis du vil ha dem seige, eller 25-30 minutter hvis du vil ha sprø energibarer. Trykk dem igjen med baksiden av en lett oljet slikkepott, så snart du tar stengene ut av ovnen. Dette vil gi deg fastere energibarer. La energibarene avkjøles helt i stekepannen. De vil bli faste når de kjøler seg ned. Deretter kan du skjære i passende stykker, ved hjelp av en veldig skarp kniv, og deretter løfte energibarene etter bakepapiret ut bakepannen.

Oppbevares mellom lag med vokspapir i en lufttett beholder inne i kjøleskap eller fryser. For å gjøre dem lettere å ha i lunsjbokser, kan du også pakke hver stang individuelt i folie eller plastfolie.

Relaterte artikler:

Blåbær energibarer med yoghurtglasur

Energibarer med Quinoa og valnøtter

Om forfatteren

Legg inn kommentar