Saftige energibarer med havre og banan

Lær hvordan du skal lage velsmakende og sunne energibarer med havre og banan. Perfekt for rask energi før løpeturen eller etterpå for å fylle opp energilagrene.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Antall: 12 energibarer
Tidsbruk: 40 minutter (pluss tid til avkjøling)

Disse banan-havre energibarene vil garantert smake mye bedre enn hvilken som helst energibar som kommer i plastemballasje, og de er laget med ingredienser du vet hva er. De er også mettende og og velsmakende, noe som gjør dem til et bedre valg enn annen snacks. Hvis du ikke liker valnøtter og tørkede tyttebær, kan du bruke andre typer nøtter og tørket frukt.

Ingredienser

¾ kopp hakkede valnøtter
2 veldig overmoden bananer
½ kopp vegetabilsk olje
1 kopp ubleket rørsukker eller kornsukker
½ ts vaniljeekstrakt
1½ kopp gammeldags valset havre
¾ kopp ubleket allmel (eller erstatt opp til
½ kopp med hvetemel)
¾ ts bakepulver
½ ts salt
½ ts malt kanel
½ ts malt muskatnøtt
¼ ts natron
¾ kopp tørkede tyttebær

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180º. Spray en bakepanne med kokespray. Fordel valnøttene på en stekeplate som er ikke smurt, og rist i ovnen i 5 til 8 minutter. Mos bananene i en skål. Tilsett olje, sukker og vaniljeekstrakt. Bland til det er en jevn, glatt blanding. Blande havre, mel, bakepulver, salt, kanel, muskat og natron i en stor miksebolle. Tilsett bananblandingen og rør til det er blandet. Brett inn valnøtter og tyttebær, vær forsiktig så du ikke overmixer.

Hell blandingen i den tilberedte pannen og fordel den jevnt. Stekes i 25 til 30 minutter, eller til toppen er gyllenbrun. Sett en tannpirker inn i midten for å se om blandingen er ferdig stekt. Avkjøles før du deler inn i passende store energibarer med havre og banan.

Næringsinnhold

303 kalorier, 41 g karbohydrater, 3 g fiber, 4 g protein, 15 g totalt fett, 2 g mettet fett, 158 mg natrium

Relaterte artikler:

Sunne energibarer med kokos og mandel

Fantastisk hjemmelaget granola

Om forfatteren

Legg inn kommentar