Rømmesaus til ørret

Lær hvordan du lager stekt ørret med deilig rømmesaus.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Ingredienser

  • 2 ørret ferske eller frosne, ca 1/2 pund hver
  • Salt og nykvernet pepper etter smak
  • 1/4 kopp mandelmel
  • 2 ss smør ekte
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1 ss smør ekte
  • 2/3 kopp rømme
  • 1 ts fersk sitronsaft
  • 1 ss friskhakket persille
  • Sitronskiver
  • Friske persillekvister

Slik gjør du

  1. Vask renset fisk med hode og haler intakte under kaldt vann tørr innvendig og utvendig med tørkepapir. Dryss over salt og pepper etter smak. Rull fisken i mel og rist av overflødig.
  2. Varm opp smør og olje i en stor, tung panne. Når skummet avtar, senk varmen og stek ørreten i ca 5 minutter på hver side, snu forsiktig med en stor slikkepott. Fjern ørreten fra pannen. Bein hver av dem ved å løfte den øvre fileten forsiktig i ett stykke fra midten bak mot magehulen med slikkepott. Sette til side. Kutt ryggraden av skjelett fra fisk med kjøkkensaks som lar hodet og halen være intakt. Kast skjelettet. Legg den øvre fileten på den nedre fileten og hold den varm i ovnen mens du lager saus.

Rømmesaus til ørret

Hell fett ut av pannen, tilsett smør og rør over lav varme med en tresleiv for å fjerne brune grytedrypp. Tilsett rømme og fortsett å røre i omtrent 3 minutter rør inn sitronsaft og hell over varm fisk. Dryss over hakket persille. Server pyntet med sitronbåter og persillekvister.

Relaterte artikler:

Stekt ørret i fløtesaus

Ørret næringsinnhold

Referanser

Om forfatteren