HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Rolig løping i 40 minutter

Rolig løping i 40 minutter. Denne treningsøkta ble en form for restitusjonstrening etter en hardere intervalløkt et par dager tidligere.

Rolig løping på skogsvei

Denne treningsøkta besto av løping med lav intensitet på grusdekke i kupert terreng. Trening i pulssone 2 vil typisk være rolig løping med en intensitet som ligger mellom 60-70 prosent av makspuls. Denne rolige løpingen kan bestå i kortere og lengre turer, og inngår som en del av treningen med lav intensitet, og bør utgjøre 80 prosent av den totale treningsmengden som blir gjennomført i løpet av en treningsuke.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var å få i gang beina igjen etter en intervalløkt et par dager tidligere. Jeg kjente det litt i høyre leggen etter intervalltreningen, og en kort, rolig løpetur i skogen på skånsomt underlag, var å foretrekke. Det fungerte, for jeg kjenner ingenting i høyreleggen lenger.

Gjennomføring av trening med lav intensitet

  • 40 minutter løping med lav intensitet
  • Ett stigningsløp som avslutning på treningsøkta

Intensitet under treningsøkta

Gjennomsnittlig intensitet under treningsøkta var 69 prosent av makspuls. Løypa var som nevnt kupert, og gikk i en lysløype. Pulsen var derfor høyere i de mer krevende partiene, og lavere i utforbakkene. Gjennomføringen gikk lett, noe som også var målsetningen.

Viktigheten av rolige treningsøkter etter harde

Viktigheten av å kjøre rolige treningsøkter etter harde, kan ikke overdrives. Jeg kjente det godt i leggene etter intervalløkta for et par dager siden, men ikke verre enn at jeg bestemte meg for å gjennomføre en rolig løpetur. Det fungerte, og beina er helt fine nå. Dersom jeg hadde trent en lenger tur, som opprinnelig var planlagt, er det ikke sikkert at resultatet hadde blitt det samme. Så lærdommen må alltid være rolige økter etter harde, eller fullstendig hvile.

Relaterte artikler:

Hvordan trene for å løpe 10 km under 40 minutter

Rolig trening for å løpe 10 km under 40 min

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!