Rolig langtur på 28 km

Rolig langtur på 28 km. Denne søndagen gjennomførte jeg en rolig langtur på 28 km, en tur jeg kjente godt i beina dagen etter en rask langtur.

Målet med treningsøkta

Målet med de lange langturene er å øke aerob kapasitet, og holde lengst mulig når jeg løper maraton. Jeg har som mål å trene langturer opp mot 36 km på det meste.

Rolige langturer

De rolige langturene er viktig for å trene opp din aerobe utholdenhet, som betyr at du forbedrer muskulaturens evne til å ta opp oksygen. God aerob utholdenhethttps://spurt.no/anaerob-utholdenhet-og-trening/ gjør at du kan løpe lenge uten at den aerobe kapasiteten overskrides, og du går over til anaerob forbrenning. Trener du anaerobt får ikke muskulaturen nok oksygen, og som resultat vil du få en opphopning av melkesyre i muskulaturen. Du vil bli tvunget til å sette ned tempoet, og blir det ille nok må du stoppe opp helt. De rolige langturene er med på å bygge både din fysiske og mentale kapasitet. Å løpe langt utfordrer din fysiske kapasitet ved belastningen det er for beina å løpe i flere timer. Denne treningen er en tilvenning for muskulaturen, slik at den gradvis tåler mer og mer.

Gjennomføring av rolig langtur

Langturen ble gjennomført på følgende måte:

Det var ekstra viktig at denne langturen ble gjennomført med lav intensitet, i og med at jeg kjørte en rask langtur på 18 km dagen før. Det var ikke meningen, men sånn ble det denne uka. Det er ikke ideelt å løpe en langtur dagen etter en rask langtur. Langturen denne økta gikk greit, men beina verket etter løpte 20 km. Veldig bra trening for å venne beina til belastningen det er å løpe maraton!

Relaterte artikler:

3:28:05 på Ringeriksmaraton

Rolig langtur

Om forfatteren

Legg inn kommentar