Rolig langtur i 2 timer

Rolig langtur i 2 timer. Ukas høydepunkt ble langturen, som ble gjort unna i snøvær og blåst i Hemsedalsfjella.

Rolig langtur i 2 timer

De rolige langturene bør være en viktig del av et del av et hvilket som helst treningsopplegg for løpere. Gjennom rolig løping legger du fundamentet for din utholdenhet, og er kanskje den beste og mest effektive formen for utholdenhetstrening. Som nybegynner kan denne måten å løpe på være inngangsbilletten for mange, og en fin måte å motivere seg videre for løping. Treningsformen skal være lett og overkommelig for de aller fleste.

Gjennomføring av langturen

Langturen varte i 2 timer og ble løpt med lav til moderat intensitet. Turen ble en tur-retur løpetur, der første halvdel av treningsøkta hadde svak stigning i cirka 10 km, for deretter å løpe samme vei tilbake igjen. Det er grunnen til at intensiteten ble noe høyere i første halvdel. Underlaget var til tider krevende, da det det snødde, og vind blåste snøen ut i veien.

Jeg kom meg ut på langtur rundt kvart over sju, og temperaturen var 6-7 minus, egentlig helt perfekt løpetemperatur om vinteren, når du holder det gående i et rolig tempo.

Siden turen varte i 2 timer hadde jeg med saft, og begynte å drikke av dette det jeg hadde løpt i 90 minutter. Etter løpte 90 minutter begynner glykogenlagrene å tømmes, og du vil ha behov for å fylle på med drikke.

Muskelverk

Det var også etter om lag 90 minutter at muskulaturen i beina begynte å verke. Jeg er ikke helt vant med å løpe såpass lange turer, så jeg fikk det litt siste halvtimen, men ikke verre enn at jeg greide å fullføre turen med samme fart og intensitet.

Hva jeg lærte av langturen

Det er ikke så mye jeg ville gjort annerledes med tanke på denne langturen, annet enn at jeg begynte å drikke litt sent. Neste gang vil jeg begynne å innta væske kanskje etter 1 time, kanskje enda før.

Relaterte artikler:

Trene opp utholdenheten når du løper rolige langturer

Utholdenhetstrening for å løpe maraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar