Rødbeter med avokado og appelsin

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Lag en annerledes og smakfull salat med rødbeter, avokado og appelsin. Er rik på antioksidanter og passer godt til kylling, kalkun og fisk!

Gir 6 porsjoner
Tidsbruk: 35 minutter

Rødbeter er en god kilde til fiber, og får den røde fargen fra betalains, antioksidanter med kreftbekjempende egenskaper. Servere salaten sammen med stekt kalkun, kylling eller fisk. Wasabi-pasta er ikke alltid glutenfri, så løpere som unngår hveteprotein bør sjekke ingrediensetiketten.

Ingredienser

1 stk svart lakris
1 skvett rødvinseddik
2 mellomstore til store rødbeter
4 ss frukteddik (prøv bringebær)
1 ts Dijon sennep
1 ts pasta
¼ kopp valnøttolje
Salt og malt, svart pepper
1 appelsin, skrellet, delt i biter
1 avokado, skåret i middels store terninger
2 ss hakket fersk basilikum

Slik gjør du

Legg lakris i fryseren for at den skal bli hard. Kok opp en stor kjele med vann i mellomtiden. Tilsett rødvinseddik og rødbeter. Kokes med lokk i 20 til 30 minutter. Når rødbeter er kokt, skrell og hakk dem (mens de fortsatt er varme) i passe store biter. Visp sammen frukteddik, sennep, lime og valnøttolje. Vend rødbetene i blandingen og smak til med salt og pepper. Legg i appelsin, avokado og basilikum. Ta ut lakris fra fryseren og rasp på salaten slik du gjør det med parmesanost.

Næringsinnhold

169 kalorier, 15 g karbohydrater, 4 g fiber, 2 g protein, 13 g totalt.

Relaterte artikler:

Cantaloupe og agurksalat

Vannmelon og fetasalat

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar