Rødbeter med avokado og appelsin

0
107
Rødbeter med avokado og appelsin

Sist oppdatert

Lag en annerledes og smakfull salat med rødbeter, avokado og appelsin. Er rik på antioksidanter og passer godt til kylling, kalkun og fisk!

Gir 6 porsjoner
Tidsbruk: 35 minutter

Rødbeter er en god kilde til fiber, og får den røde fargen fra betalains, antioksidanter med kreftbekjempende egenskaper. Servere salaten sammen med stekt kalkun, kylling eller fisk. Wasabi-pasta er ikke alltid glutenfri, så løpere som unngår hveteprotein bør sjekke ingrediensetiketten.

Ingredienser

1 stk svart lakris
1 skvett rødvinseddik
2 mellomstore til store rødbeter
4 ss frukteddik (prøv bringebær)
1 ts Dijon sennep
1 ts pasta
¼ kopp valnøttolje
Salt og malt, svart pepper
1 appelsin, skrellet, delt i biter
1 avokado, skåret i middels store terninger
2 ss hakket fersk basilikum

Slik gjør du

Legg lakris i fryseren for at den skal bli hard. Kok opp en stor kjele med vann i mellomtiden. Tilsett rødvinseddik og rødbeter. Kokes med lokk i 20 til 30 minutter. Når rødbeter er kokt, skrell og hakk dem (mens de fortsatt er varme) i passe store biter. Visp sammen frukteddik, sennep, lime og valnøttolje. Vend rødbetene i blandingen og smak til med salt og pepper. Legg i appelsin, avokado og basilikum. Ta ut lakris fra fryseren og rasp på salaten slik du gjør det med parmesanost.

Næringsinnhold

169 kalorier, 15 g karbohydrater, 4 g fiber, 2 g protein, 13 g totalt.

Relaterte artikler:

Cantaloupe og agurksalat

Vannmelon og fetasalat